Ugandalainen homoaktivisti sai palkinnon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Eräs eurooppalainen säätiö on myöntänyt ugandalaiselle naiselle palkinnon kiitoksena hänen homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien oikeuksien hyväksi tekemästään väsymättömästä työstä ja rohkeudesta, jota hän on osoittanut homofobisten ryhmien hänelle esittämien tappouhkausten edessä.

Geneveläinen Martin Ennals-säätiö on myöntänyt palkinnon Ugandan sateenkaarivähemmistöjen puolesta taistelevalle, maan tärkeimpiin kuuluvalle aktivistille."Vapaus Ugandassa"-järjestön perustaja ja aktivisti Kasha Jacqueline Nabagesera on eurooppalaisen säätiön luovuttaman palkinnon vastaanottaja.
Nabagesera on viime vuosina osoittanut rohkeutta toimimalla maan homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien oikeuksien puolesta taistelevan järjestön puheenjohtajana.

Vanhoilliset ja uskonnolliset ryhmät ovat usein uhanneet häntä tappotuomioilla ja myös hyökänneet hänen kimppuunsa, mikä ei koskaan ole estänyt häntä toimimasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Martin Ennals-säätiö kuvailee aktivistia ”poikkeukselliseksi, epätavallisen rohkeaksi naiseksi” ja luovuttaa hänelle 23240 dollarin palkinnon kiitokseksi hänen tekemästään työstä.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!