12. - 18.10. `Avioliiton suojelun viikko` USA:ssa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

USA:n presidentti George W. Bush julisti viikon 12. - 18.10. "Avioliiton suojelun viikoksi". Todellisuudessa "Marriage Protection Week" on antigay-ryhmittymien (kuten Southern Baptist Convention, the American Family Association, the Christian Coalition) järjestämä homoja ja lesboja vastustava kampanja.

Bush sanoi puheessaan mm. että "Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto ja minun hallintoni tukee avioliittoinstituutiota auttamalla pareja rakentamaan menestyviä avioliittoja ja olemaan hyviä vanhempia". National Stonewall Democrats -ryhmän johtaja Dave Noble sanoo Bushin hallinnon aloittaneen suoran hyökkäyksen miljoonia amerikkalaisia perheitä kohtaan tukemalla antigay-liikkeitä.

Viikko kuuluu osana konservatiivisten tahojen haluun nostaa homoliittokysymys seuraavien vaalien kuumaksi kysymykseksi. Lisäksi tekeillä on lakialoite perustuslakiin, jolla avioliitto määriteltäisiin vain naisen ja miehen väliseksi liitoksi. Viikon aikana jaetaan runsaasti seksuaalivähemmistöjä vastustavaa aineistoa.

- Advocate

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!