Lesbinen runoteos voitti Runo-Kaarina -kilpailun

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Tämänvuotisen Runo-Kaarinan voittaja on pelkosenniemeläinen toimittaja Teija Kortelainen. Turun Kirjamessuilla julkistettava runokirja "Elä katto taakses" sisältää rankkoja ja murteellisia runoja 20 vuoden ajalta.

Runoja, joissa luonto ei aina tuudi lastaan. Runoja, joissa ei-heteron toive voi olla kuolema. Runojen tiettyyn pessimismiin on ujuttautunut myös hurttia huumoria ja vahvoja luontokuvia. Nuoren tytön, väliin kivinenkin, polku aikuisuuteen ja sukupuoli-identiteetin kaikenpuoliseen hyväksymiseen päättyy kuitenkin onnellisesti. Hän löytää "rinsessan".

Runo-Kaarina täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta ja yhdestoista runokirja on tulossa painosta. Yhdestoista siksi, että eräänä vuonna oli jaettu ykkössija. Esikoisrunoilijoille tarkoitettu kilpailu on saavuttanut valtakunnallisen tunnettavuuden. Kokoelmia on vuosien saatossa tullut kaiken kaikkiaan 919 kpl. Ennätyksen ollessa yhtenä vuonna 196 kpl. Osallistujien kotipaikkatiedoista voidaan päätellä, että Kaarina ja sen runokilpailu tunnetaan koko maassa.

Esikoisrunoilijoille tarkoitettu kilpailu on järjestetty kaksi kertaa kutsukilpailuna, muina vuosina se on ollut avoin kilpailu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!