´Men only´ -päivät loppuvat Budapestin Kiraly-kylpylässä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Eilen lehdet kertoivat, että Budapestin Kiraly-kylpylässä lopetetaan erilliset miesten ja naisten vuorot. Kiraly-kylpylä esiintyy yhtenä kohteena oppaissa. Kylpylä on yksi vanhimmista Unkarin kylpylöistä. Se on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ja nyt toimintaa supistetaan. Lehtiartkkeleissa mainittiin eilen, että erillisten miesten- ja naistenvuorojen takia kylpylällä on ollut "huono maine". Osalle käyttäjäkuntaa kylpylällä on hyvä maine. Se on turistille "must". Muutama vuosi sitten tuli uimahousupakko ja oli skandaalinhajuisia lehtiartikkeleita. 'Király' tarkoittaa kuningasta.

Positiivistakin on. Lippujen hinnat laskevat. Kylpylä on ehdoton nähtävyys.Sen perusti 1500-luvulla silloinen osmaaniviranhaltija Budan puolelle. Siinä on kolme mineraalivesiallasta, joista saa lievitystä nivelvaivoihin ja yleiseen kolotukseen.

Tonavan rannassa sijaitseva Rudas-kylpylä on viime vuosina kokeillut myös naisten ja lasten päiviä. Aikaisemmin se oli yksinomaan miesten maailmaa.

http://www.budapestgyogyfurdoi.hu/hu/kiraly/elerhetoseg

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Z-lehden artikkeli kylpylöistä vuonna 2008

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=39&thrdid=5900

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • sama käytös kaikilta
  • 13.4.2011, 12.47
Kahvin lisäksi tuolta islamilaisesta kulttuurista on saatu tuota hienoa kylpyläkulttuuriakin - harmi vain että jotkut sedät eivät aina osaa käyttäytyä siellä asiallisesti. Samahan kaappi-homostelun uimahalli-vaiva on riesana välistä meilläkin. Uimahallit ja kylpylät ovat yleisiä hyvinvoinniin paikkoja, eivätkä tarkoitettu seksuaaliselle rietastelulle. Jos ihminen ei kykene käyttäytymäänkään, eikä uskalla muualla julkisissa paikoissa olla asiallisesti sitä mitä on, pysyköön poissa. Eivät heterotkaan ja terveen homoidentiteetin omaavat sekstaile uimahalleissa - joten samaa asennetta voi odottaa myös kaappi-homoilta.