Historioitsija: homous kaatoi muinaisen Rooman

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 8

Tunnettu historioitsija Roberto de Mattei on radiohaastattelussa selvitellyt, että homoseksuaallisuus ja yleinen veltostuminen tuhosivat muinaisen Rooman. 63-vuotias professori uskoo, että Kartagon homot levittivät huonoja vaikutuksia kaikkialle valtakuntaan. 400-luvun kirjoituksista professori on löytänyt viitteitä siitä, että Kartagon roomalainen siirtokunta oli homojen paratiisi. Sieltä tartunta levisi muihin. Kun barbaarit tulivat, Rooma oli helppo kaataa homojen kumouksellisen velttoilun vuoksi.

Professori de Mattei on harras katolinen. Hän uskoo, että Jumala rankaisee jokaista yhteiskuntaa, joka syyllistyy liialliseen suvaitsevaisuuteen homoja kohtaan. Veltostuvilla miehillä ja homoilla ei ole paikkaa Jumalan valtakunnassa, sanoo de Mattei. Barbaarien joukoissa homous oli paljon harvinaisempaa.

De Mattei on historian professorina Rooman Eurooppalaisessa yliopistossa. Se on valtion hyväksymä katolisen kirkon omistama korkeakoulu. Vuodesta 2004 lähtien de Mattei on toiminut varapuheenjohtajana Kansallisesssa tutkimusneuvostossa (CNR). Se on valtiollinen viranomainen, jonka asema on samantyyppinen kuin esim. Saksassa Max Planck -instituuttilla. Aikoinaan de Mattei oli myös Italian hallituksen neuvonantaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mutt historioitsijat ovat jo lausuneet lehdissä näkemyksensä de Mattein mielipiteistä. De Matein ajatuksia pidetään absurdeina. Jotkut oppositiopoliitikot ja homoryhmät ovat vaatineet historioitsijan vetäytymistä tehtävistään. Prodin hallituksen entinen sivistysministeri Fabio Mussi sanoi, että de Mattei on taikauskon edustajana tiedeyhteisössä. Jo aikaisemmin de Mattei kuvasi Japanin luonnonkatastrofit Jumalan rangaistuksiksi, koska Japanissa on hyvin vähän kristittyjä.


Professorin puheita on käsitelty viime päivinä lukemattomissa lehdissä ja blogeissa. Tässä yksi artikkeleista
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/8438210/Fall-of-Roman-Empire-caused-by-contagion-of-homosexuality.html

Kolosseumin ympäristö on kiinnostavaa kävelyseutua

8 kommenttia

Kun Kartago oli hävitetty puunilaissodissa, se joutui roomalaisten valtaan. Toisella vuosisadalla ajanlaskumme alun jälkeen Kartago oli jo neljänneksi suurin Rooman valtakunnan kaupunki. Siellä oli Rooman jälkeen toiseksi merkittävin piispanistuin. Germaaniset vandaalit hävittivät Kartagon jälleen vuonna 439. Pian koko pohjoinen Afrikka oli vandaalien hallussa. Kartago jäi vandaalien valtakunnan pääkaupungiksi. Vuonna 533 roomalaisjoukot jälleen valltasivat Kartagon. Kuitenkin Rooman valtakunta oli kansainvaellusten vuoksi jo pirstaleina. Professori de Mattein mukaan homous oli jo levinnyt frankkien ja goottien vandaalijoukkoihin. Rooman valtakunta ei enää pysynyt pystyssä.

Johtavat historioitsijat kritisoivat sitä näkemystä, että homot tuhosivat Rooman. Tunnustetut Rooman ajan historian asiantuntijat Lellia C. Ruggini ja Emilio Gabba kertoivat samansuuntaisesti, että homoseksuaalisuus todella oli laajalle levinnyttä Roomassa. Monilla roomalaisilla porvareilla ja virkamiehillä oli orjia homorakastajina. Keisari Claudiuksesta kirjoitettiin, että hänen makunsa rakkausasioissa "ei ollut täysin oikein".

Kommenttia muokattu: 11.04.2011 klo 23:30

Kommenttia muokattu: 11.04.2011 klo 23:31
Voi voi,

Roberto de Mattei -paappa toistaa näkemyksiä joihin päädyttiin Suurina Viisauksina jo 1800-luvun puolella.

On kovin myöhä, joten palaan tähän vähän myöhemmin tarkemmin uudestaan.

Hölmö käppänä. -T