Wien: Vandaalit iskivät julkiseen kirjahyllyyn

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Wienissä julkisia kirjahyllyä alettiin perustaa viime vuoden helmikuusta alkaen. "Minikirjastosta" saa ilmaiseksi ottaa kirjan ja sinne voi tuoda luetun kirjan. Julkisia kirjahyllyjä on kolmessa paikassa Wienin keskusta-alueella. Hyllyt ovat auki 24 tuntia vuorokaudessa. Sosiaalinen kontrolli hoitaa valvonnan, jotta kirjoja ei turmeltaisi eikä kukaan kahmisi kirjoja kirpparille myyntiin.

Uusin julkinen kirjahylly perustettiin maaliskuun lopussa eli vajaa viikko sitten. Se on teemaltaan erityinen, Se sijaitsee Heinz Heger -puistossa ja se puisto on nimetty natsien keskitysleiristä hengissä selvinneen homomiehen Josef Kohoutin salanimen mukaan. Tämä mies kirjoitti aikoinaan kirjan Die Männer mit dem rosa Winkel (The Men With the Pink Triangle). Kirja on käännetty myös suomeksi 1990-luvun alussa. Tämä kirja on päivittäin saatavana tästä julkisesta kirjahyllystä.

Viikonloppuna kaikki kolme julkista kirjahyllyä joutuivat sabotaasin kohteiksi. Tihutyöt oli ilmeisesti suunniteltu, koska ne ajallisesti seurasivat toisiaan, Epäillään, että kyseessä oli homofobinen sabotaasi. Kirjahyllyt korjataan ja toiminta jatkuu entiseen tapaan.

http://wien.orf.at/stories/508189/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!