Uusnatsit Pride-paraatin kimppuun Tukholmassa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Tukholman 5 000 -päinen Pride-paraati joutui lauantai-iltapäivänä hyökkäyksen kohteeksi, kun kymmenet uusnatsit alkoivat heitellä kiviä ja lasipulloja kulkueeseen.

Tapahtuman lehdistövastaava Micke Johansson kertoi, että uusnatsit olivat odottaneet yleisön joukossa vaivihkaa. Kun kulkue ohitti Slottsbackenin, hyökkäsivät uusnatsit kulkueen kimppuun. Poliisi otti kiinni useita hyökkääjiä ja vei bussilla pois paikalta. Kaksi pidätettiin, joista toinen päästettiin illalla vapaalle. Ruotsin poliisi uskoo hyökkäyksen olleen suunniteltu.

Pahiten pahoinpidellyksi joutui 27-vuotias mies, joka kaadettiin katuun ja tätä potkittiin päähän. Uhri joutui sairaalaan. Useat muutkin saivat kolhuja kivistä ja pulloista. Yleisön joukossa ollut kolmevuotas tyttö loukkaantui myös.

Hyökkäyksen aiheuttaman keskeytyksen jälkeen kulkue saattoi rauhassa jatkaa matkaansa päätepisteeseensä Tantolundiin, Södermalmille.

Ruotsin RFSL:n puheenjohtaja Sören Andersson kiittää poliisia nopeasta ja tehokkaasta toiminnasta. Hän sanoo myös, että tapaus osoittaa homofobian pysäyttämisen vaativan voimakkaita toimenpiteitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähteet:

- RFSL
- Dagens Nyheter
- Expressen, lisää
- QX
- SVT text, YLE Teksti-TV, Helsingin Sanomat

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!