Stuttgart ja HLBTI-ihmisten oikeudet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Saksassa Stuttgartin alueella hallitsevat Kristillisdemokraatit ja liberaalit. Ne mielellään vaalitaistelun aikana kehuvat osvaltion nopeaa talouskasvua, hyvää koulutusjärjestelmää ja alhaista rikollisuutta. Homojen ja lesbojen tasa-arvosta ei puhuta mitään. Siinä suhteessa tämä Saksan lounaisosan osavaltio edustaa peräpäätä.

Jos homo- tai lesbopari haluaa avioitua, Baden-Württembergissä se ei käy maistraatissa, vaan on mentävä sen viranomaisen luo, joka rekisteröi autoja. Sellaisesta päätettiin henkilön oikeusasemaa koskevassa laissa vuodelta 2009. Laki säätelee sen, miten avioliitot ja rekisteröidyt parisuhteet solmitaan. Osavaltiot saavat itse päättää siitä viranomaisesta, joka ottaa vastaan parisuhdehakemuksen. Vain Baden-Württemberg kieltää homoparilta pääsyn maistraattiin. Käytännössä tiettävästi kuitenkin osavaltion suuret kaupungit Stuttgart, Heidelberg, Freiburg, Tübingen ja Mannheim ovat avanneet maistraatin homopareille. Muualla osavaltiossa syrjintä vallitsee. Homopari maksaa avioitumisesta 300 euroa. Heteroparille maksu on 40 euroa.

Myös virkamiestyösuhteissa on eroja. Avioliitossa elävän virkamiehen puoliso saa aviolisää, homopuoliso ei. Homojärjestö LSVD sanoo, että nämä syrjintätavat johtuvat pelkästään kristillisdemokraattien ja liberaalien hallituksesta. Maan hallitus on LSVD:n mukaan homofobinen. Esim. pääministeri kieltäytyi vuonna 2009 toimimasta Stuttgartin CSD-tapahtuman suojelijana (paikallinen pride).

Koko osavaltio on yksi musta aukko. Homo/lesbonuorisoryhmä Lambda valittaa, että kaikki toiminta keskittyy vain Stuttgartiin. Maaseudulla ei ole mitään homo- ja lesbonuorille. Homo- ja lesboskene voi syyttää kyllä itseäänkin. Stuttgartissa 30 000 ihmistä kokoontui suojelemaan puistoa laajenevalta rautatieasemalta. 60 000 ihmistä kerääntyi vastustamaan Castor-ydinjätekuljetusta. Mutta vaalikampanjassa näinä päivinä ei ole nähty homoja ja lesboja. Kukaan heistä ei ole noussut puolustamaan julkisesti omiensa oikeuksia. Nuorisoryhmä Lambda on siihen liian pieni. Jotain ehkä on ollut internetissä, mutta se ei riitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoja on näköjään vaikea mobilisoida ja politisoida. Homoskene on liian moniarvoinen ja sekava. Ja homot ja lesbot eivät äänestä vaaleissa pelkästään homoasioiden vuoksi.

http://www.taz.de/1/politik/deutschland/artikel/kommentarseite/1/schlusslicht-bei-der-gleichstellung/kommentare/1/1/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!