Taas uusi saksalaisjalkapalloilija teilaa homofobian

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • Ossi Halme

Kun Suomessa jalkapallo-otsikoita hallitsee taas vaihteeksi sopupelien poliisitutkinta, Saksasta kuulaan raikkaampia tuulahduksia. Maajoukkueessakin esiintynyt maalivahti Manuel Neuer on kertonut mielipiteensä jalkapallon homofobiasta. Neuer, 25, tarttuu aiheeseen Bunte -lehdelle antamassaan haastattelussa: ”kyllä, ne pelaajat jotka ovat homoja voivat sanoa sen. Sillä tavalla karistaa ison painolastin harteiltaan."

Neuer on varma, että kannattajat kyllä ymmärtävät mikä on merkityksellistä. ”Fanit pääsevät sellaisen asian yli nopeasti. Kannattajillekin tärkeintä ovat pelaajan suoritukset kentällä, ei heidän seksuaalisuutensa”, sanoi Neuer. Veskari ei epäröinyt kertoa mielipidettään, vaikka hänen siirtymisensä Englantilaiseen rahaseuraan on vielä auki.

Manuel Neuer on lyhyen ajan sisällä jo kolmas saksalainen maajoukkuejalkapalloilijaa, joka antaa henkilökohtaisen kannanoton homofobiaa vastaan. Aikaisemmin Neuerin tavoin heteroseksuaalit ammattilaisfutarit Mario Gomez ja Philip Lahm ovat antaneet samansuuntaiset, vahvat kannanotot.

Suomessa vastaavia kannanottoja ei luonnollisesti ole kuultu millään tasolla, eikä julkisen palvelun televisiotoimijakaan ole päässyt urheilun ikävien lieveilmiöiden uutisoinnillaan loistamaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!