Älä alistu! -kampanja päättyy etuajassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Ilta-Sanomaien verkkosivuilla kerrotaan, että Älä alistu! -kampanja on päättynyt etuajassa. Ainakin toistaiseksi kampanjan sivusto ja video on vielä esillä netissä.

Evankeliumiyhdistys SLEY ry:n toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski arvioi avointa keskustelua käydyn, ja toivoo kampanjan viestin menneen perille. Kampanjaa arvioidaan hänen mukaansa kun aikaa on kulunut.

Nikkarikoski kokee harmia siitä, että kampanjavideolla esiintyneen "Annin" sanoja käytettiin hänen mukaansa rajusti. Nikkarikosken mielestä "Anni" ei tehnyt mitään rinnastuksia videolla. Kampanjan taustavoimien mukaan "yhteiskunnassamme ja kirkossamme ei olla valmiita käymään tämänkaltaista keskustelua".

Myös Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkinen otti kantaa Älä alistu! -kampanjaan. Riekkinen kuvaa kampanjaa epäasialliseksi ja vaaralliseksi. Riekkinen toivoo Savon Sanomille antamassaan haastattelussa, "etteivät herätysliikkeet leikkisi ihmisten syvimmillä tunnoilla ja ajaisi heitä jopa itsemurhiin". Hän kokee, että "tässä leikitään lääkäriä ilman mandaattia".

Nikkarikoski pitää Riekkisen väitettä rajuna ja kommentoi Ilta-Sanomissa asiaa: "Sanotaan, että kaikkeenhan elämiseen me periaatteessa voitaisiin heittää tuommoinen. Silloin kun puhutaan tästä teemasta, itsemurhista, niin puhuisin ja kirjoittaisin hyvin pienin ja aroin kirjaimin."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uusi Suomi puolestaan kertoo verkkosivuillaan, että kampanjan tiimoilta kiistellään myös Kristillisdemokraattisen puolueen sisällä.

24.3.2010:

Kotimaa24-verkkosivujen mukaan Älä alistu! -kampanjan jatkoa pohditaan lähipäivinä sen taustalla olevien järjestöjen johtajien tapaamisessa. Kampanjan taustavoimista kerrotaan, että mahdollista on jopa kampanjan päättäminen.

MTV3:n verkkosivujen uutiset kertovat (24.03.2011 klo 13:23), että kampanjaa ei tarvitse keskeyttää, koska Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikosken mukaan kampanjan olikin tarkoitus kestää vain viikon verran.

Kotimaa24 haastatteli kansanlähetyksen lähetysjohtajaa Timo Rämää. Hänen mukaansa julkinen keskustelu asiasta on lähtenyt vikaurille ja kampanjan taustavoimat ovat pistäneet "valtamedian" boikottiin, eivätkä anna kommentteja "maalliselle" medialle enää lainkaan.

Kampanjan taustajärjestöt ovat lehtitietojen mukaan jo keskiviikkona kieltäneet Nuotta-lehden päätoimittaja Mika Falkia kommentoimasta julkisuudessa kampanjaa. Falkin piti esiintyä keskiviikkona TV Nelosen Maria! -keskusteluohjelmassa, mutta hänen esiintymisensä peruttiin vain tunteja ennen lähetystä.

Falkin vaimo on ehdolla eduskuntavaaleissa.

Älä alistu! -kampan taustalla ovat Kristilliseksi nuortenmediaksi itseään kutsuva Nuotta ja sen kanssa yhteistyössä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyö, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailma, Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), Suomen Luther-säätiö, Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyö sekä Patmos Lähetyssäätiö.

Kampanjan taustajärjestöt ovat perustelleet kampanjaa sillä, että niissä tunnetaan huolta yhteiskunnan arvojen etääntymisestä kristillisestä arvopohjasta. Heidän mielestään nuorten pitäisi etsiä ratkaisuja elämän suuriin kysymyksiin yleisen mielipiteen sijasta Raamatusta. Kampanjaan liittyy myös YouTubessa julkaistu video, jossa biseksuaalityttö kertoo päätöksestään luopua entisestä elämäntavastaan lähtiessään seuraamaan Jeesusta.

Useat järjestöt, tutkijat ja poliitikot ovat esittäneet huolensa kampanjan vahingollisista vaikutuksista itseään etsiviin nuoriin. Myös monet uskonnolliset tahot ovat sanoutuneet selkeästi irti Älä alistu -kampanjasta. Kuitenkin kampanjan aiheuttaman kohun saattelemana kirkosta eroaminen on lisääntynyt merkittävästi. Setan ja parinkymmenen opiskelijajärjestön allekirjoittamassa kannanotossa todetaan, että "kampanjan vaatimus muuttumisesta on perusteeton ja ahdistava".

Kotimaa: Älä alistu! -kampanjan jatkoa pohditaan
Konservatiivikristittyjen nuorille suunnattu »Älä alistu!» -eheytyskampanja herättää kritiikkiä
Keskustelu: Vanhoilliskristittyjen järjestöt aloittivat eheytyskampanjan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!