Kirkko kannustaa homojen murhaamiseen Brasiliassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian valtio tarjoaa helmikuun lopusta ilmaista puhelinpalvelua, johon voi valittaa homofobisista teoista. Nyt tärkeä brasilialaispappi pyytää palvelun lakkauttamista, koska ”sen tarkoituksena on vain jahdata niitä, jotka eivät hyväksy luonnon vastaisia paheita”. Maassa murhattiin viime vuonna 250 ihmistä pelkästään siitä syystä, etteivät olleet heteroseksuaaleja.

Brasiliassa tehtiin viime vuonna homo-, lesbo-, transsukupuoli- ja biseksuaaliyhteisön keskuudessa 250 murhaa homofobian ja transfobian takia.

Kuluvana vuonna luvut ovat nousussa, minkä takia Brasilian hallitus aloitti helmikuun lopussa uuden homofobian vastaisen kampanjan. Siihen kuuluu puhelin, johon kuka tahansa voi soittaa ja kertoa ihmisoikeuksiin kohdistuneista loukkauksista. Puhelinta mainostetaan sanoilla ”Tehkäämme Brasiliasta homofobiasta vapaan maan”, ja se on saavuttanut suuren menestyksen.

Nyt kuuluisa brasilialaispappi, Luis Carlos Lodi da Cruz, on ilmoittanut vastustavansa tätä puhelinta valittaen, että nämä puhelimitse tehdyt ilmiannot provosoivat uskonnollisia vainoja. Pappi on valittanut että homoseksuaaleihin kohdistuvan väkivallan lisäksi sallitaan ilmoittaa homoseksuaalisuutta vastustavista mielenosoituksista. Pappi unohtaa, että ennen murhia on viha, ja juuri vihan kylvämistä Brasilian hallitus yrittää kitkeä tällä puhelimella.

Cruz julistaa tarkoituksena olevan, että ”vainotaan niitä niitä, jotka eivät hyväksy luonnon vastaisia paheita”, ja valittaa, että hallitus on ”luonut ilmaisiin ja nimettömiin puheluihin perustuvan uskonnollisen vainon”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huolimatta kirkollisten piirien vihamielistä suhtautumista tätä aloitetta kohtaan, jonka tarkoituksena on vähentää murhien määrää homoyhteisössä, hallitus toivoo uuden puhelinjärjestelmän edesauttavan homofobian vastaisessa taistelussa.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!