Gay and Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD jakoi mediapalkintoja

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • JuhaniV
  • 2

Gay and Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD on amerikkalainen järjestö, joka taistelee mediassa tapahtuvaa vahingollisten tietojen levittämistä vastaan. Järjestö jakoi palkintoja peräti 32 kategoriassa.

Yksi merkittävä palkittu oli laulaja Ricky Martin. Hän sai Vito Russo -palkinnon humanitaarisesta työstään, uudesta musiikkialbumistaan ja omaelämäkerrallisesta kirjasta Minun tarinani.

Ranneliikkeessäkin lainattu Joe. My. God. sai merkittävimmän blogin pitäjän palkinnon.

CNN:n uutisankkuri Anderson Cooper sai palkinnon merkittävimmästä TV-uutisohjelmasta. Sen aiheena olivat homojen teininuorien itsemurhat.

Merkittävimpänä keskusteluohjelman jaksona palkittiin Oprah Winfrey Shown Ricky Martinin haastattelu hänen kaapista ulostulostaan ja tieto Martinin tulosta isäksi.

GLAAD-mediapalkinnot
Ricky Martinin kirjan Minun tarinani arviointi Ranneliikkeessä

2 kommenttia

Joe.My.God on yksi luetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista homo/lesboblogeista Amerikassa. Muita ovat Towleroad ja Pam's House Blend. Seitsemän vuoden ajan Joe on päivittäin julkaissut blogissaan ajankohtaisia uutisia ja kommentteja. Aiheet ovat potiiikasta, kulttuurista, viihde-elämästä ja homopiireistä. Lomallaankin hänellä on läppäri mukana ja kamera valmiina. Niukat, osuvat kommentit ovat Joen tavaramerkki. Niissä voi olla purevuuttakin, kun hän kirjoittaa pahamaineisimmista homojen vihamiehistä ja -naisista.

Kaikki alkoi aikoinaan Manhunt-nimisellä deittisivustolla, kertoi bloggaaja Joe toisen blogin pitäjän Rex Wocknerin haastattelussa. Joe'ta alkoi ärsyttää jatkuvat ystävän-etsimis-ilmoitukset ja profiilit, joten hän lisäili profiiliinsa max. 600 merkin vapaastikirjoitettuja tekstejä., joista alkoi muodostua omia artikkeleita. Hän kirjoitteli treffipalstoista teemanaan "Manhunt-weather report" tai "How to sell yourself on Manhunt: Marketing tips". Nämä lyhyet tekstit saivat vakiolukijakunnan, joka heti reagoi, jos Joen uusi teksti ei jonain viikkona ollutkaan ajoissa omalla paikallaan. Manhuntin ylläpitäjät reagoivat niin, että profiilia on käytettävä siihen, mihin se on tarkoitettu eikä mielipiteiden kertoilemiseen.

Niin Joe alkoi tehdä omaa blogia. Blogin nimessä on hänen oma nimensä, asuinpaikka NYK, ja sitten siinä on muistuma hänen omasta esimiehestään (=naisestaan), joka aina tiukassa työtilanteessa lausahti: "Joe, my God! You've got to do this for me!"

queer-news.at

http://wockner.blogspot.com/2009/12/interview-with-blogger-joe-my-god-joe.html
Mitkä ovat parhaat suomalaiset HLBTI-temaiset blogit? Olisi mukava kerätä niistä oma lista.