Knut hukkui ilmeisesti epileptisen kohtauksen takia

  • Uutinen
  • Sattumat
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

25.3.2011

Patologien mukaan Knutilla oli aivoissa sairaalloisia muutoksia. Muissa kudoksissa ei havaittu muutoksia. Kuolinsyytä arvaillaan yhä. Luultavasti Knut sai epileptisen kohtauksen, ja koska se sattui olemaan juuri silloin vedessä, se hukkui. Maalla se olisi selvinnyt hengissä. Epilepsiaa olisi voitu hoitaa lääkkeillä, mutta jääkarhun käynti eläinlääkärin vastaanotolla on aina suuritöinen juttu.

Tiistaihin mennessä eläintarhan surunvalittelukirjaan oli tullut 4 500 surunvalittelua eri puolilta maailmaa.

Berliinin eläintarhan johtaja sanoo, ettei Knut kuollut rakkaushuoliin eikä kahden naaraan harjoittamaan kiusaamiseen. Eläimet elivät aika normaalilla tavalla. Knut esim. leikki paljon äitinsä kanssa. Toinen daami pureskeli Knutia, mutta se on arkea. Eläintarhan johtaja ei koskaan ollut erityisen innostunut Knutin kaupallisesta julkisuudesta.

Knut aiotaan nyt täyttää.Mutta mihin se sijoitetaan? Luonnontieteellinen museo ei ehkä halua Knutin palvontapaikaksi. Myös patsasta kaavaillaan lähelle Knutin jääkarhulinnaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

B.Z.-iltapäivälehdessä muistellaan Knutin vaiheita. Münchenistä lähetettiin naaraskarhu Gianna (3-v.) opettamaan Knutille elämää. Gianna oli unelmien naaras. Mutta se jouduttiin palauttamaan Müncheniin. Gianna kävi liiaksi Knutin hermoille. Ja sitä paitsi: Gianna oli vain lainassa Münchenistä oman häkin rakennustöiden ajan. Babya ei tullut.

20.3.2011

Jo aamusta alkaen ihmiset ovat tuoneet kynttilöitä ja kukkakimppuja Berliinin eläintarhan portin eteen. Eläintarha on lähellä Zoo-metro- ja rautatieasemaa rauniokirkon läheisyydessä. Knut, jääkarhu, kuoli yllättäen klo 15 eilen iltapäivällä. Jo klo 17:n jälkeen esim. Yle kertoi tapahtuneesta. N. 600-700 ihmistä oli katsomassa, kun Knut alkoi kellua vedessä kuolleena. Nyt aiotaan selvittää, kuoliko se myrkytykseen vai oliko kyseessä epileptinen kohtaus. Yksi katsoja järkyttyi niin, että hänet vietiiin ambulanssilla sairaalaan. Myös eläintarhan henkilökunta on järkyttynyt tapahtumasta. Karhujen linna suljettiin heti tapahtuman tultua tietoon.

Monet Berliner Morgenpostin haastattelemat ihmiset kertoivat, miten he näkivät Knutin klo 14.30 vielä elossa, virkeänä. Sitten mentiin katsomaan muita eläimiä ja sillä aikaa Knut oli kuollut ja karhulinna suljettiin. Pormestari Wowerewit valittelee: Knut oli eläintarhan tähti. Karhukuraatori Heiner Klöss sanoo, että tämä tapahtuma sai monissa ihmisissä liikkeelle tunteita. Paljon julkisuudessa ollut eläin kuolee silmien edessä. Se on kuin ystävä kuolisi. Edellisinä päivinä Knut ei ole ollut mitenkään sairas. Se oli nelivuotias ja se löydettiin klo 15.20 kuolleena. Se oli alueella yksin. Muut karhut olivat sisällä. Syynä voi olla myös jokin elimellinen toimintahäiriö, esim. sydänkohtaus. Samanlainen tapaus on ollut ennenkin: viisivuotias sarvikuono kaatui kuolleena maahan.

Illalla Knut noudettiin alueelta. Ensin oli tyhjennettävä vesi altaasta. Sitä ennen myös Knutin kumppanit samassa aitauksessa jouduttiin siirtämään nostureilla pois. Maanantaina on ruumiinavaus. Se tehdään Freier Universitätin eläinlääketieteen laitoksella. Jääkarhujen linna jää nyt tyhjäksi.

Yksi mahdollisuus on myrkytys. Jotkut katsojat ovat kertoneet, että Knutin suusta tuli vaahtoa, kun se seisoi alueella. Sitten se meni veteen ja kuoli. Se voi merkitä myös epileptistä kohtausta. Näin nuoren eläimen kuolema ei ole mitenkään tavanomaista. Myrkytys on vain yksi olettamuksista. Voisi olla, että joku häiriintynyt ihminen iskee Knutin kimppuun saavuttaakseen huomiota. Alkuviikosta kuullaan lisää kuolinsyystä.

Kun Knut päästettiin ensi kerran omalle alueelleen 23. maaliskuuta 2007, noin 500 journalistia ympäri maailmaa saapui paikalle. Kun Knut kasvoi, kiinnostus sitä kohtaan vähitellen vaimeni. Suuri suru-uutinen oli, kun Knutin keinoisä Thomas Dörflein kuoli yllättäen 22. syyskuuta 2008. Hän kuoli 44-vuotiaana sydänkohtaukseen. Thomas hoiti jääkarhupienokaista sen ensimmäisinä elinkuukausina.

Ranneliikkeen uutisissa puhuttiin moneen otteeseen siitä keskustelusta, jota käytiin Knutin sukupuoli-identiteetistä. Kasvoiko Knut normaaliksi urokseksi? Siihen varmaan palataan vielä.

19.3.2011


Berliiniläinen jääkarhu Knut on tänään kuollut. Kuolinsyytä ei vielä tiedetä. Pormestari Wowereit valittelee tapahtumaa.

Kun Knut oli vielä pieni karhunpoika, lehdissä käytiin keskustelua: tuleeko siitä homo vai hetero. Knutin äiti torjui lapsensa, joten se jäi ihmisten hoidettavaksi. Pelättiin, että isätön, äiditön kasvaa homoksi. Ranneliikkeessä seurattiin pitkään Knutin varttumista aikuiseksi.

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=4757

Berliinin eläintarhassa vietettiin monena kesänä gay-öitä. Varmaan Knut oli yksi tekijä siinä, että nämä gay-yöt olivat hyvin suosittuja.

EDIT: Berliner Morgenpostissa uutinen on ykkösenä. Se on ohittanut Libyan.
http://www.morgenpost.de/berlin-aktuell/article1581098/Berlins-Eisbaer-Knut-ist-tot.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!