Human Rights Watch: Kymmen vuotta homoavioliittoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Kymmenen vuoden aikana samaa sukupuolta olevien oikeuden avioliittoon on laillistanut kymmenen maata kolmessa maanosassa. Useat maat ovat myös laillistaneet nämä liitot, mutta ilman avioliitto-nimikettä. Alankomaat oli ensimmäinen maa maailmassa, jossa homoavioliitot tulivat laillisiksi 1. huhtikuuta vuonna 2001.

Kymmenen vuoden aikana homoavioliittolaki tuli voimaan seuraavissa maissa: Belgia (2003), Espanja (2005), Etelä-Afrikka (2006), Norja (2009), Ruotsi (2009), Portugali (2010), Islanti (2010) ja Argentina (2010). Vuodesta 2010 samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat olleet laissa Mexico Cityssä. Kaikki muut Meksikon osavaltiot tunnustavat nämä liitot laillisiksi. Eräät Yhdysvaltojen osavaltiot ovat laillistaneet myös nämä avioliitot.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch toteaa muita valtioita olevan matkalla laillistamaan samaa sukupuolta olevien avioliitot. Kehityssuunta on selvä, eikä se ole pysäytettävissä. Tällä hetkellä homoavioliittolakien valmistelu on käynnissä Nepalissa, Sloveniassa ja Australiassa.

Eräät maat tunnustavat muissa solmitut samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitot. Nämä ovat Israel, Uusi-Seelanti, Meksiko, sekä eräät Yhdysvaltojen osavaltiot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde: HRW

Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestön uutinen homoavioliitoista

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Onnellinen mies
  • 15.3.2011, 12.45
Human Rights Watch´in uutinen ilahduttaa aivan kuin tämä aurinkoinen, kevättä enteilevä, päiväkin. Tuollaisia uutisia luettuaan askel kevenee, ryhti kohenee ja katse kirkastuu. Upean, upean, upeaa, samoin kuin ovat niin monen monet homoseksuaalit miehet ja naisetkin tässä maailmassa. Kiitokset jälleen kerran JuhaniV:lle, sekä kaikille muille upean ilahduttavia artikkeleita kirjoittaville.