Suomen Puolustusvoimat on havahtunut syrjinnän mahdollisuuteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Puolustusvoimilla on voimassa periaatepäätös varusmiesten yhdenvertaisesta kohtelusta. Onko päätös oikeasti myös toteutunut käytännöissä?

Sanomalehti Ilkka kertoo, että Puolustusvoimat aikoo tutkia palvelusajan lopussa varusmiesten kokemuksia mahdollisesta kiusaamisesta ja syrjinnästä. Ne saattavat liittyä myös uralla etenemiseen armeijassa.

Äskettäinen kantahenkilökuntaan kuuluvan henkilön esittämä arvostelu ylipäällikön sukupuolesta ja muista hänen ominaisuuksistaan on mitä ilmeisimmin herättänyt Puolustusvoimat pohtimaan syrjinnän mahdollista olemassaoloa.

Seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuvia syrjintätapauksia ei ole kuultu pääesikunnassa, Varusmiesliitossa, eikä Upseeriliitossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimuksella kartoitetaan myös kuinka sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu käytännössä.

Ilkka-lehden uutinen syrjintätutkimuksesta

3 kommenttia

Toivottavasti tutkimuksen tekee riippumaton taho että siitä tulee uskottava. On aika pervessiä että merkittävä osa suuriin instituutioihimme kohdistuvasta tutkimuksesta tapahtuu niistä täysin riippuvaisten omien tutkimuslaitosten kautta. Tällaisiahan löytyy Puolustuvoimien lisäski esimerkiksi Evankelisluterilaiselta kirkolta. Meillä on kuitenkin laaja yliopistoverkosto jolle tutkimuksen voisi antaa tehtäväksi.
Kankaanperän ajatus on tärkeä. Lähetinkin sen perusteella Ilkan toimituspäällikölle pyynnön keskustella armeijan tutkijan kanssa aiheesta tarkemmin ja tehdä siitä jatkouutisen.

Totesin sähköpostiviestissäni: "Tuosta uutisesta syntyy mielikuva, että armeija tutkii itseään ja kertoo sitten ulospäin sen mitä itse haluaa."