Kolumbialainen homoaktivisti on menehtynyt

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 6

Kolumbialainen aktivisti ja poliitikko Sebastián Romero kuoli helmikuun viimeisenä päivänä kotimaassaan pitkän sairauden murtamana. Kolumbiassa hänen tunnettiin nimellä Milk Kolumbialainen, koska hän oli niin tarmokkaasti taistellut vähemmistöjen tasa-arvon puolesta ja poliitikkona avustanut niitä.

Kolumbian seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta taistellut, ympäri maailman tunnettu homoaktivisti Sebastián Romero kuoli aamunkoitteessa maanantaina, 28 helmikuuta 2011. Hän oli kuollessaan 32-vuotias. Hänen toimintansa kattoi muutakin kuin mielenosoitukset. Hänestä tuli erään kolumbialaisen kunnan pormestari hänen saatuaan yli tuhat ääntä vuonna 2007 pidetyissä vaaleissa. Poliitikkona hän loi keinoja syrjintää vastaan ja tasa-arvon puolesta.

Sebastián Romero tunnettiin nimellä Milk Kolumbialainen, koska häntä verrattiin niinikään homoseksuaaliseen sanfranciscolaispoliitikkoon Harvey Milkiin.
Bógotan pormestarilla Blanca Duránilla oli vain tuen ja ihailun sanoja lausuttavanaan hänen kuvatessaan aktivistin toimintaa: ”Hän oli suurenmoinen ihminen, täysin antautunut vähemmistöjen oikeuksien puolustamiseen. Hän innosti kaikkia. Kun olimme uupuneita, hän ryhtyi tanssimaan ja kehotti meitä jatkamaan työntekoa.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tärkeintä mitä hän on jättänyt tuleville sukupolville on, että olemalla avoin seksuaalisesta suuntautumisestaan hän on onnistunut saamaan seksuaalivähemmistöille aseman kolumbialaisessa politiikassa. Hän oli myös ensimmäinen kolumbialainen, joka oli saanut kumppaninsa aviopuolisoille myönnettävän sosiaaliturvan piiriin.

Universo Gay (Epanja)

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Onnellinen mies
  • 5.3.2011, 16.17
Ihmisoikeuksien ja ihmisyyden puolesta työskentelyyn kannustava uutinen. Kiitos sinulle Lassijuhani. Sebastián Romero, sinä ja sinun työsi tulevat säilymään elämän aarteina muistoissa.
**Anteeksi vain, asian vierestä; ihmiset - aktivistitkaan - ei noin vain "menehdy" vaan kuolevat, jos kuolemaan ei liity mitään ennenaikaista tai epämääräistä. Ihmiset "menehtyvät" vuosittain auto-onnettomuuksissa, luonnonkatastrofeissa tai tapaturmissa jne. Otsikko on hiukan tahattoman koominen, viittaa homoaktivistin kuolleen ...homoaktivistisuuteensa?