Liman homojärjestön aktivisti sai tappouhkauksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Perun pääkaupungin Liman homojärjestön MHOL (Movimiento Homosexual de Lima) aktivisti Jorge Alberto Chávez Reyes huomasi kotiin palatessaan, että hänen talonsa seinään oli maalattu homofobisia iskulauseita ja natsien versioita hakarististä. Etuoven alle oli lykätty kirjekuori, joka sisälsi tappouhkauksia ja valokuvia Jorge Chávezista ja hänen ystävistään.

Liman homojärjestö MHOL oli järjestänyt perjantaina toisen mielenosoituksensa ”Suukkoja homofobiaa vastaan” vastalauseena sille väkivallalle, jota poliisi oli harjoittanut ensimmäiseen mielenosoitukseen osallistuneita kohtaan. Palattuaan mielenosoituksesta järjestön aktivisti Jorge Alberto Chávez Reyes havaitsi, että hänen talonsa seinään oli kirjoitettu mustalla ruiskumaalilla homofobisia lauseita ”Kuolema homoille”, natsien versioita hakarististä ja numero 14/88. Töherrykset oli allekirjoittanut ”Kansallinen eturintama” (Vanguardia Nacional).

Talon ulko-oven alle oli tungettu musta kirjekuori, joka sisälsi ”aikakautemme rappioituneille” suunnattu kirje. Kirjeen sisältö: ”Edustatte rappiovoimia, jotka sionistinen miehityshallinto aikoo tunkea veljiemme ja siskojemme mieleen, edustatte kaikkea luonnonvastaista (..), emme salli sitä, että kaikkivaltiaan luonnonjärjestystä vääristävät matelijaloiset raunioittavat rakkauden ja perheen puhtaimmat käsitteet. Voimamme, rotumme, kansamme perustaa ei saa heikentää millään tavalla. (..) Teille järjestelmän äpärille sanomme, että sota on julistettu ja aseet kohotettu”.

Kirjeen lisäksi kuoressa oli valokuvia Jorge Chávezista, Crissthian Oliverasta ja Mary Vargasista ja MHOL:n puheenjohtajasta Mary Vargasista, kansanedustaja Carlos Brucesta ja Jorge Chávezin ystäviensä kanssa viettämistään syntymäpäiväjuhlista. Valokuvat on ilmeisesti napattu Facebookista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jorge Chávez kertoo, ettei hän pelkää ja että tällainen reaktio oli odotettavissa. Hänen mielestään se on vain toinen tapa ilmaista homolle ja lesboille, ettei heidän pidä jatkaa oikeuksiensa vaatimista, että heidän pitää pysyä hiljaa ja kaapissa.
Jorge Chávez on jättänyt rikosilmoituksen poliisille ja syyttäjälle.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!