Tallinnan pride-kulkue sujui rauhallisesti

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Viron pääkaupungissa Tallinnassa vietettiin pride-viikkoa 6. - 11. elokuuta 2007 neljättä kertaa. Pride-kulkue järjestettiin vanhassakaupungissa lauantaina iltapäivällä. Kulkueessa oli väkeä 200 - 300 ihmistä. Joukossa oli runsaasti suomalaisia, mm. kansanedustaja Oras Tynkkynen.

Poliisin mukaan lauantain pride-kulkue sujui melko rauhallisesti. Viimevuotisten tapahtumien vuoksi poliisi oli varautunut tehostetuin turvatoimin. Lisäksi tapahtuman järjestäjä oli hankkinut paikalle turvamiehiä. Kesän 2006 pridessa äärioikeistolainen joukkio hyökkäsi kulkueen kimppuun ja useita loukkaantui.

Tänäkään vuonna ei täysin ilman harmeja selvitty, sillä poliisi joutui ottamaan kiinni yhden aggressiivisesti käyttäytyneen skinheadin, joka yritti hyökätä kulkueeseen pieksämään ihmisiä. Poliisi myös takavarikoi useilta skinheadeilta kananmunia, joita oli ilmeisesti tarkoitus heitellä kulkueeseen.

Kulkueen perässä seurasi parikymmenpäinen valkopaitaisten vastamielenosoittajien joukko, jonka viesti oli "No pride!". Postimees-lehden mukaan kyse oli venäjänkielisistä nuorista. Myös uskonnolliset mielenosoittajat olivat kertomassa omaa tulkintaansa asioista. Kulkueen jälkeen skinheadien joukko heitteli pride-väkeä kohden kananmunia, joista osumia saivat joidenkin priden osanottajien lisäksi myös muilla asioilla kaupungilla liikkuneet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kulkueen järjestäminen vanhassakaupungissa herätti vastustusta joidenkin konservatiivisten vaikuttajien lisäksi mm. viranomaisissa, jotka olisivat halunneet kieltää pride-kulkueen vanhassakaupungissa ja siirtää sen muualle, turvallisuuteen ja muiden ihmisten vapaaseen liikkumisoikeuteen vedoten. Tähän ei kuitenkaan tarvinnut mennä, ja tarvittavat luvat järjestyivät.

- Postimees: Homoparaadi käigus peeti kinni üks mees
- Eesti Päevaleht: Homoparaad jõudis Sauna tänaval lõpule
- Tallinnan paraati Vanhassa Kaupungissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!