BBC:n dokumentti: Mielipuolisuus raivoaa maailmalla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Muslimienemmistöisissä maissa homoilla menee huonosti. Mutta myös ns. kristillisissä maissa on syntynyt viha-aalto, jota USAn kristilliset ryhmät ovat olleet lietsomassa. BBC esitti dokumentin, jossa kuvataan tilannetta. Homo journalisti Scott Mills matkusti Ugandaan ja siellä hän sai läheltä kokea vainon ja väkivallan. Journalisti kertoo, että vahva homofobian aalto pyyhkii parhaillaan yli Afrikan. Homoseksuaalisuus on kielletty 37 maassa ja Uganda yrittää saada aikaan kuolemanrangaistusta. Fundamentalismi, suvaitsemattomat hallitukset ja homfobiset poliitkot, siinä on koko sekoitus.

BBC:n dokumentti netissä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 17.2.2011, 7.02
Oli niin järkyttävä ja masentava dokumentti, että meikäläinen pystyi katsomaan vain ensimmäisen osan. Muut osat ehkä myöhemmin.

Botswanan parlamentin varapuhemies kertoi, että jos hänellä olisi valta, hän surmauttaisi homot. Aids-konferenssissa hän ilmoitti homojen olevan koiria.

Yhdysvaltalaiset homovihaa lietsovat ääriuskovaiset ovat avaamassa 50 uutta kirkkoa Ugandaan ja Itä-Afrikkaan, ja saarnojen tarkoituksena on homovihan levittäminen.

Seuraavassa vetoomuksessa, joka menee suoraan näille ääriuskovaisille, vaaditaan heitä heti lopettamaan homovihan lietsominen Ugandassa.

http://www.change.org/petitions/stop-the-export-of-lgbt-hatred-to-uganda
  • 2 / 2
  • taantumuksen uhkaa ilmassa
  • 20.2.2011, 13.49
Niinpä niin. Meilläkin on paasattu vain islamista ja sen uhasta, jota ei ainakaan täällä ole mailla eikä halmeillakaan.
Mutta sen sijaan olemme joutuneet kärsimään tuon kristinuskon homovainoista monella konkreettisen ikävällä tavalla. Sen uskomusten takia meitä on täälläkin aiemmin surmattu, tuomittu vankilaan vuoteen 1971 asti reilusti yli 1 000 ja yhä meitä vainotaan ja syrjitään, pitkälti ainoastaan kristinuskon uskomusten perusteella.

Pelkään hieman että Euroopassakin kristinuskon ääriainesten ja ääripoliittisten ainesten toimesta yleistyneet väkivaltaisuudet Pride-tapahtumaa kohtaankin voivat tulevana kesänä saada ikävästi vielä viime kesän kaasuiskua pahempia muotoja. Nuo yhteiskuntaterroristit ovat verkostoituneet aika aktiivisesti Euroopassa.

Noihin ääriuskovaisiin olisi syytä jo puuttua kovemmalla kansainvälisellä kädellä, ennen kuin joudumme taantumaan takaisin Keski-Ajallr, jolloin homoja Euroopassakin kidutettiin, hirtettiin, mestattiin ja poltettiin torirovioilla. 1100-luvullahan kirkko otti kuolemaantuomio-kannan miesten ja naisten keskinäisiin suhteisiin, joita oli sitä ennen pidetty syntinä, mutta joita oli siihen asti kuitenkin suvaittu. Noista homoje kuolemaantuomioista on paljon historiallisia dokumentteja ja maalauksiakin.
Tässä 1500-luvulta ritaria ja hänen sodomia-kumppaniaan poltetaan roviolla

http://0.tqn.com/d/civilliberty/1/0/A/1/-/-/burnedatstake.jpg

Tässä sodomiitit ruoskittavina ja roviolla polttaminen Keski-Euroopassa 1500-luvulla

http://andrejkoymasky.com/mem/holocaust/01/hogen.jpg

Ristiretkien jälkeen, siellä sotineiden noustua liian vaikutusvaltaisiksi kirkolle, heitä alettiinkin kirkon toimesta vainota. Ranskassa vangittiin parisataa ritaria, heitä kidutettiin useamman vuoden ja heidät pakotettiin allekirjoittamaan tunnustus sodomiasta, kannibalismista (koska olivat ristiretkillä nälissään ja ruoan puutteessa ehkä paistaneet ja muslimilihaa) ja sitten heidät kaikki lopuksi poltettin elävältä rovioilla

http://1.bp.blogspot.com/_VFm_LfJukBI/Sb3imHIRJKI/AAAAAAAAAdg/WbrMGN4HwWk/s1600-h/Jacques+deMolay+burned+at+stake.jpg


Suomessakin tuo kristinuskovaisten homorasismin julistus on ikävän yleistä edelleenkin, eri yhteisöissä, kuten vaikkapa Tampereenkin teekkareille tuputettavassa järjestössä

http://www.students.tut.fi/~tkrt/aina_mitensuhtautua.shtml