Peru: Poliisi keskeytti kovin ottein Kiss-in -tapahtuman

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Movimento Homosexual de Lima (MHOL), perulainen homojärjestö organisoi Limaan perjantaiksi kiss-in -tapahtuman katedraalin eteen. Poliisi keskeytti tapahtuman väkivalloin. Ainakin yksi nainen loukkantui päähän kohdistuneista patukan iskuista. Videoissa näkyy, miten poliisit hakkaavat ja jahtaavat mielenosoittajia. Aktivistit alkoivat huutaa: En ole rikollinen, vaikka olen homo, tai Homo ei ole kiellettyä.

Maassa on ollut kiss-in -tapahtumia tulevan kevään presidentinvaalien alla. Aikaisemmin ei ole ollut mitään välikohtauksia .Uudelta presidentiltä vaaditaan, että tämä edistää rekisteröityä parisuhdetta. Johtava presidenttikandidaatti Alejandro Toledo tukee tätä, mutta hän on saanut niskaansa katolisen kirkon tiukan kritiikin.

Katolinen kirkko vastustaa homojen oikeuksia


Limassa mielenosoittajat tarkoituksellisesti valitsivat paikaksi katedraalin edustan. Kirkko on kehottanut kannattajiaan valitsemaan sellaisen ehdokkaan, joka ei edistä homojen oikeuksia.

Eroava presidentti Alan Garcia paheksui maanantaina poliisiväkivaltaa ja vaatii tutkimusta. Useat homoaktivistit ovat tehneet rikosilmoituksen vastuussa olevia poliisiviranomaisia vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Väkivaltavideo Limasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!