Ruotsi: Feministiskt initiativ -puolueelle valitaan uusi johto.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

22.3.2011

Tämän viikon lopulla kokoontuu Malmössä Feministiskt Initiativ -puolueen kongressi valitsemaan johtohenkilöt puolueelle. Nyt ollaan valitsemassa johtoon kolme puheenjohtajaa, joista kaksi on lesboja. Tähän saakka johdossa ovat olleet Stina Sundberg ja Gudrun Schyman. Stina kuoli yllättäen aikaisemmin tänä vuonna ja Gudrun on ilmoittanut lopettavansa.

Uutena puheenjohtajana tulee ennakkoarvioiden mukaan mies, Carl Emanuelsson (29-v). Kaksi muuta ovat Sissela Norldling Blanco (23-v) ja Stina Svensson (41-v). Molemmat ovat QX:n mukaan avoimesti lesboja. Ruotsissa on toinenkin puolue, jonka johdossa on lesbo: piraattipuolue ja Anna Troberg.

Puolue on melko suosittu ruotsalaisten lesbojen keskuudessa.

http://www.qx.se/samhalle/17030/fortsatt-lesbiskt-i-topp-hos-fi


9.2.2011

Ruotsissa on kuollut feministisen puolueen "Feministiskt Initiativ" (Feministinen aloite) toinen johtohahmo, Stina Sundberg 56-vuotiaana. Hän sairasti jonkin aikaa syöpää, ja menehtyi siihen viime torstaina. Stina Sundberg oli koko elämänsä aktiivinen naisliikkeessä, HLBTI-liikkeessä ja feministisessä liikkeessä. Hän toimi mm. Lesbisk Frontissa ja Tjejfilmissä. Hän oli aikaisemmin opettajana ja toimi myös opetushallinnossa ja viime vuosina tasa-arvoasioiden parissa.

Feministinen puolue "Feministinen aloite" perustettiin vuonna 2005. Sen menestys ei ole ollut kovin hyvä. Vuonna 2006 se sai vaaleissa 0,68% äänistä. Uusilla puolueilla on aina vaikeaa alkuvaiheessa. Europarlamenttivaaleissa 2009 äänimäärä oli 2,2%.


Seuraavassa professori Tiina Rosenberg Lundin yliopistosta kertoo Stina Sundbergin toiminnasta ja merkityksestä. Kesto 4 min 45 sek.

Audio

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!