Maailman sosiaalifoorumi kokoontuu Dakarissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Kymmeniä tuhansia ihmisiä on kokoontunut Dakariin 11. Maailman sosiaalifoorumiin. Kuuden päivän ajan puhutaan vaihtoehdoista nykyiseen maailmantalouteen. Maapallon resursseja pitäisi jakaa oikeudenmukaisemmin. Kehitys on menossa täysin toiseen suuntaan. Ruuasta on tullut sijoituskohde.

Dakarin asukkaat katselivat ihmeissään, kun sunnuntaina 60 000 sosiaalifoorumin osanottajaa marssi kaupungin keskustassa. Bolivian presidentti Evo Morales oli mielenosoittajien joukossa. Katujen varsilla asukkaat ovat samaa mieltä: maailmaa on pyrittävä muuttamaan oikeudenmukaisemmaksi. Ensi vuonna Sengelaissa on presidentinvaalit, ja silloin odotellaan muutoksia.

Hyvin monenlaisia ryhmiä oli liikkeellä Dakarin marssilla. Suurin joukko tuli Afrikan maista. Burkina Fason nuoret ovat perustaneet ryhmän: Äänettömien liike. Jotkut ryhmät vaativat geenimanipuloimatonta maataloutta tai ympäristöystävällistä kalastusta. Myös Attack on saanut uutta voimaa finanssi- ja talouskriisistä. Naisjärjestöt Gambiasta, Ugandasta ja Etelä-Afrikasta haluavat naisille perimysoikeuden. Ongelmana on vanha traditio, joka tulisi saada loppumaan.

HLBTI-ryhmiä ei juuri näy. Senegalissa homoseksuaalisuus on kiellettyä. Vain Etelä-Afrikasta on uskaltautunut mukaan Equality-järjestö. He haluavat, että homoseksuaaliset ihmiset näkyisivät paremmin Afrikassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!