Poliisi on kertonut lisää David Katon murhasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Ugandassa poliisi on pidättänyt miehen, joka tiettävästi on tunnustanut murhan. Mies on Nsubuga Enock. Hän on ollut eilen jo ensimmäisen kerran oikeudessa. Kato tapettiin viime viikolla kotonaan, n. 15 kilometriä Kampalasta.

Poliisi ei pidä murhaa Rolling Stone -lehden vihakampanjan seurauksena. Poliisin mukaan Kato ja Enock tunsivat toisensa entuudestaan. Enock on pikkurikollinen ja Kato on lunastanut hänet vankilasta ja vienyt asumaan omaan asuntoonsa.

Motiivi edelleen muuttuu

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Murhan tausta on yhä epselvä. Aluksi puhuttiin ryöstöstä, mutta nyt sanotaan, että oli kysymys henkilöiden välisestä riidasta. Katon aktivistimilla ei ole yhteyttä asiaan. Myöhemmin poliisi täsmensi. Anonyymi lähde on kertonut Daily Monitor -lehdelle, että Kato vaati Enockilta jatkuvasti seksiä ja lupasi tälle rahaa, auton ja talon, mutta ei pitänyt lupaustaan. Enock on tappanut Katon sängyssä. Surma-ase oli vasara.

Ugandalaisaktivistit eivät usko näihin juttuihin. Luottamus viranomaisiin on vähäinen. Poliittisesti maassa varmaan toivotaan tällaista henkilökohtaista syytä murhaan.

1 kommenttia