Kansainvälinen Sivuaskel-festivaali päivittää tanssin mahdollisuuksia

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006


Sivuaskel-festivaali järjestetään 5.-13.2.2011 Kaapelitehtaalla Helsingissä. Se on kansainvälinen tanssin festivaali, jossa yhdistyvät yhteiskunnalliset aiheet ja viihdyttävät elementit. Mukana on ulkomaisia taiteilijoita, mm. Keski-Euroopasta.

Lehdistötiedotteessa kerrotaan asioita, jotka heti herättävät kiinnostusta. Andros Zins-Brownen (USA/Belgia) teoksessa The Host kolme cowboyta, periamerikkalaiset individualismin ja miehisen kulttuurin symbolit, manipuloivat, valvovat ja käyttävät ympäristöä sinnikkään itsekkäästi hyväkseen. Testosteronia bootseista pursuten ja slapstickillä maustaen The Host on koominen mutta traaginen kuvaus siitä, kuinka me nykyihmiset ajamme planeettaamme kohti lopullista tuhoa.


Festivaalin tiedottaja Kaisa Rissanen etsi ohjelmistosta sellaista, mikä voisi erityisesti kiinnostaa Ranneliikkeen lukijoita. Esityksiin liittyy myös luento-osuuksia.

Sivuaskel pyrkii jo festivaalina astumaan sivuun perinteisestä ja ns. totunnaisesta. Sukupuolen näkökulma korostuu Sivuaskel 2011 -ohjelmistossa erityisesti teoksessa Magical (Anne Juren & Annie Dorsen, 10.2. klo 20:30 ja 11.2. klo 19:00), joka perustuu feministisen performanssitaiteen kaanoniin ja naisvartalon ja maagisen objektin käsittelyyn. Magical-teokseen limittyy tanssihistorioitsija ja esitystutkija Hanna Järvisen luento: "Taianomainen sukupuoli: naiseudesta esitystaiteessa" 11.2. klo 17 eli juuri ennen Magicalin toista esityskertaa. Samana iltana esityksen jälkeen pidetään yleisökeskustelu, josta aiheen tiimoilta pääsee jatkamaan itse taiteilijoiden kanssa.

Toinen Ranneliikkeen kannalta kiintoisa teos on amerikkalaisen koreografi Andros Zins-Brownen The Host (9.2. klo 19:00 ja 10.2. klo 19:00), jossa kuvataan sekä ihmisen sinnikästä "tanssia" maailman päällä ympäristön näkökulmasta että luodaan kuvaa länsimaisesta miehisestä kulttuurista. Pääosassa teoksessa on kolme cowboyta, periamerikkalaisia individualismin ja miehisen maailman symboleita. Yleisökeskustelu pidetään The Hostin yhteydessä 9.2. esityksen jälkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Jokavuotiseksi muuttunut Sivuaskel-festivaali pyrkii tarjoamaan esiintymistilaisuuksia myös tuoreille kotimaisille tanssintekijöille ja koreografeille. Uudet tanssintekijät esitellään kolmen teoksen yhteisillassa Signaaleja tulevaisuudesta. Ninni Perko tarttuu kantaesitysteoksessaan Jäljet ajankohtaiseen ja vaikeaan aiheeseen, lähisuhdeväkivaltaan. Mikko Hyvösen ja Saara Töyrylän yhteisteos Houdini's hit leikittelee taikuuteen liittyvillä elementeillä ja Kati Korosuon soolo Top 10 on nykytanssin manifesti esiintymistä, koreografiaa ja tanssia koskevine teeseineen.


Sivuaskel, koko viikon esittely ja ohjelma

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!