Arnold Schwarzeneggerin äiti arveli nuorta poikaansa homoksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Arnold Schwarzenegger kertoo Ilta-Sanomissa, että hänen äitinsä vei pojan aikanaan perhelääkärille, koska arveli tätä homoksi. Syynä arveluihin oli se, että nuori "Iso-Arska" teippaili huoneensa seinälle öljyttyjen kehonrakentajamiesten kuvia, kun muut samanikäiset olivat mieltyneet seksikkäisten naisten kuviin.

"Nykyään homoutta ei enää pidetä pahana, mutta siihen aikaan sitä ei voitu käsittää", nyt 63-vuotias Schwarzenegger pohdiskelee Ilta-Sanomissa äitinsä reaktiota.

Sittemmin itävaltalaissyntyinen Arnold Schwarzenegger on itse harrastanut menestyksekkäästi kehonrakennusta ja näytellyt lukuisissa toimintaelokuvissa, joissa kehonrakennustaustasta on hyötyä. Vuonna 2003 hän nousi USA:n Kalifornian osavaltion 38. kuvernööriksi republikaanisen puolueen riveistä. Hän uusi pestinsä vuonna 2006. Toinen kausi päättyi pari viikkoa sitten, 3. tammikuuta.

Arnold Schwarzenegger on avioliitossa TV-toimittaja Maria Shriverin kanssa, jonka äiti on Eunice Kennedy Shriver ja eno USA:n murhattu presidentti John F. Kennedy. Pariskunnalla on neljä lasta.

Arnold Schwarzenegger on suhtautunut homojen parisuhteisiin myönteisesti. Ensimmäisen vaalikampanjan aikana hän piti avioliittoa naisen ja miehen välisenä asiana, mutta oli valmis hyväksymään parisuhteiden virallistamisen. Hän ehti myös kahdesti kautensa aikana torjua homoavioliiton hyväksyvän lain veto-oikeudellaan, ja hän kertoi halunneensa kunnioittaa kansanäänestystulosta vuodelta 2000, jolloin homoavioliitto torjuttiin. Ratkaisullaan hän suututti homojärjestöjä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myöhemmin hän on selkeästi asettunut puolustamaan samaa sukupuolta olevien avioliittoa - vastoin puolueensa yleistä kantaa.

Kaliforniassa samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat olleet kuuma peruna nimenomaan Schwarzeneggerin kuvernöörikaudella. Osavaltiossa ehdittiin jo sallia samaa sukupuolta olevien avioliitot vuonna 2008 ja liittoja solmittiinkin koko joukko. Marraskuussa 2008 kuitenkin kansanäänestyksen tuloksen perusteella homoavioliitot kiellettiin.

IS: Arnold Schwarzenegger: Äitini luuli minua homoksi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!