UK: Nuoret heteromiehet suutelevat toisiaan sujuvasti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 11

Bathin yliopistossa sosiologi Eric Anderson törmäsi käsitteeseen "gay chicken" ja heteromiesten välisiin läheisyyden osoituksiin. Kaveria voi suudella ja nukkua vaikka yhdessä lusikka-asennossa. Silti kaverit eivät kutsu heitä homoiksi.

Sosiologian opiskelijat olivat kysyneet Andersonilta hänen luennollaan, tietääkö hän mitä tarkoittaa "gay chicken". Sen voisi kääntää vaikka homopelkuriksi. Andersonille annettiin käytännön esimerkki. Kaksi miestä suuteli toisiaan julkisesti. Se kumpi halusi lopettaa ensin, oli hävinnyt kisan, eli hän oli homopelkuri.

Anderson teki muutamalla kampuksella kyselyn 145 opiskelijalle. Hän havaitsi, etteivät miesten väliset julkiset läheisyyden osoitukset olleet enää mikään juttu. 89% kyselyyn vastanneista miehistä oli sitä mieltä, että on ihan OK suudella kaveria. 40% kertoi osallistuneensa "pitkitettyyn suudelmaan ensin kokeilunhalusta, mutta nyt hassutteluna". Näissä suudelmissa ja intiimissä läheisyydessä seksuaalisuus on häivytetty, eikä niissä ole havaittavissa piilotettuja homoseksuaalisia toiveita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Andersson on sitä mieltä, että homofobia on häipymässä yliopistokampuksilta. Miesten välinen suuteleminen on osoitus siitä. Hänen mielestään seksuaalivähemmistöt ovat aikaansaaneet yhteiskunnassa mahtavan kulttuurisen ja lainsäädännöllisen kehityksen kohden tasavertaisuutta.

Lähde: Guardian-lehti, UK

11 kommenttia

Kohtahan ei enää tiedä, kuka on homo ja kuka hetero...
Tästä tuli mieleen Hesarin viimeviikkoiset urheilusivut, joilla omistettiin kahtena päivänä huomattavasti palstatilaa mäkihyppääjä Matti Hautamäen taktiikalle välttää koskettamasta samaa sukupuolta olevia onnittelijoita muuten kuin korkeintaan kättelemällä.

Erityinen kauhun paikka tuntui olevan karvainen miespuolinen palkintojen jakaja, joka saattaa keskieurooppalaiseen tapaan yllättäen haluta kaulailla urheilijaa tai mikä vielä kamalampaa, antaa tälle poskisuudelman.

En tiedä, oliko kyseessä oikeasti Hautamäen pulma vai löytyikö ongelma pikemminkin urheilutoimittajan korvien välistä. Asiaan oli ainakin paneuduttu ylenpalttisesti ja sitä pohdittiin puolelta jos toiseltakin. Varmimmaksi keinoksi todettiin käden ojentaminen eteenpäin vaakasuoraan asentoon heti, kun joku miespuolinen henkilö lähestyy ilmeisessä kontaktitarkoituksessa.

Että näin meillä...