Ugandassa oikeus kielsi lehtiä julkaisemasta homojen nimiä ja henkilötietoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Ugandassa oikeus on kieltänyt lehtiä julkaisemasta homojen nimiä ja henkilötietoja. Sellainen loukkaa Ugandan perustuslain oikeutta yksityisyyteen. Kieltoa haki kolme henkeä gay-oikeuksien ryhmästä SMUGista (Sexual Minorities Uganda). Heidän nimensä ja asuinpaikkansa oli julkaistu ugandalaisessa Rolling Stone -lehdessä.

Koska nimien julkaisemisen jälkeen kantajat olivat joutuneet hengenvaaraan, heille määrättiin hyvitystä n. 500 euroa. Rolling Stone -lehti joutuu maksamaan oikeuskulut. Oikeudessa puitiin erityisesti lehtiotsikkoa: Hirttäkää heidät. Se oli tuntemattomaksi jääneen evankelikaalisen papin kannanotto

http://www.hindustantimes.com/Uganda-court-bans-media-from-outing-gays/Article1-645975.aspx

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen ugandalaisessa lehdessä

http://www.observer.ug/index.php?option=com_content&view=article&id=11576:gays-awarded-millions-in-damages-over-newspaper-article-&catid=34:news&Itemid=59

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 5.1.2011, 20.17
Ugandan Setalla riittää työkenttää: mielipidekyselyn mukaan vain noin 3 % ugandalaisista kannattaa homojen oikeuksia.

Vetoomus

amerikkalaispapin vihapuheiden tuomitsemiseksi. Pastori Lou Engle johtaa Amerikassa LGBT-vastaista viharyhmää. Hän on käynyt puhumassa Ugandassa homojen hirttotuomioiden puolesta. Vetoomus on osoitettu presidenttiehdokas Mike Huckabeelle, jotta tämä puuttuisi kaverinsa Lou Englen vihapuheisiin.

Seuraavalla sivulla on tietoa vetoomuksesta ja valmis kirje. Ei tarvitse muuta kuin täyttää tiedot yläoikealla oleviin kenttiin ja lähettää. Finland löytyy napauttamalla kohtaa Non-U.S.

http://www.change.org/petitions/view/tell_mike_huckabee_condemn_rev_lou_engles_calls_for_violence_toward_lgbt_people

Seuraavassa maailman kansojen suhtautumisesta homojen oikeuksiin. Tämän tietokoneen näytöllä homojen osuus alkaa sivulta 39:

http://pewglobal.org/files/pdf/258.pdf
Jaa, lehdistön sananvapaus siis vaarassa. Eikö rahaa saakaan tehdä aiheuttamalla hengenvaaraa?