Argentiinassa yli 800 homoavioliittoa vuonna 2010

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Alustavien tietojen mukaan kuluvana vuonna Argentiinassa solmittiin yli 800 avioliittoa samaa sukupuolta olevien henkilöiden välillä, ja kaikissa maan provinsseissa. Ensimmäinen homoavioliitto solmittiin vuosi sitten oikeusistuimen avustuksella.

Vuosi Argentiinan ensimmäisen homoavioliiton jälkeen (Alex Freyren ja José Maria di Bellon välisen avioliiton laillisti tuomioistuin ja se virallistettiin Ushualassa erinäisten juridisten kiemuroiden jälkeen.) yli 1600 miestä ja naista on käyttänyt hyväkseen heinäkuussa hyväksyttyä tasa-arvoista avioliittolakia.

Alustavien tilastojen mukaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja on solmittu ainakin 825, ja vastoin lain vastustajien väitteitä laista hyötyivät muutkin kuin Buenos Airesin ja sen ympäristön asukkaat. Homoavioliittoja on itse asiassa rekisteröity kaikissa provinsseissa.

Buenos Airesin provinssi johtaa 320 avioliittoineen. Sitä seuraa Buenos Airesin kaupunki (305) ja Santa Fen provinssi (70). Pelkästään Córdoban provinssin pääkaupungissa solmittiin 47 avioliittoa. Ensimmäinen homoavioliitto lain hyväksymisen jälkeen solmittiin Santiago del Esterossa. Pohjoisen Jujuy oli viimeinen provinssi, joka aloitti homoliitot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!