USA: Edustajainhuone kumosi Don´t Ask, Don´t Tell -menettelyn

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

USAn edustajainhuone on jo toista kertaa hyväksynyt lain, jolla lopetetaan armeijan Don't Ask, Don't Tell -menettely. Laki hyväksyttiin äänin 250-175. Senaatti joutuu nyt ilmeisesti ennen joulua kumoamaan tai hyväksymään lain. Tammikuussa tulee senaattiin uusia jäseniä, ja republikaanien määrä lisäääntyy. Sitten ei enää DADT:ä pystytä kumoamaan.

Merijalkaväen komentaja, kenraalli James Amos varoitteli tällä viikolla homosotilaista. Jos heitä tulee armeijaan, moni amerikkalaissotilas rampautuu. Jos tiukassa taistelutilanteessa vierellä on sotilastovereita, joihin ei voi täysin luottaa ja ei voida keskittyä vain taistelutilanteeseen, tulee lisää vammautuneita. Siinä tilanteessa ei saa olla mitään häiritseviä "taka-ajatuksia".

http://www.pinknews.co.uk/2010/12/16/house-of-representatives-votes-to-repeal-dont-ask-dont-tell-gay-military-ban/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

DADT:n kannattjien rivit harvenivat toukokuiseen (234-194) äänesykseen verrattuna, nyt tulos 250-175.

Senaatissa DADT:n kumoamisen kannattajilla on tiettävästi tarvittavat äänet mutta aika näyttää loppuvan kesken ellei käsittelyä nopeuteta. Todennäköisesti asiassa tehdään kompromissi eli DADT kaadetaan mutta täytäntöönpano jätetään myöhemmin päätettäväksi.
  • 2 / 4
  • Olli Stålström
  • 17.12.2010, 1.01
Hyvä!

Nyt täytyy vain toivoa, ettei tätä päätöstä saada taas kumottua. Jos päätös pysyy, se merkitsee vuodesta 1916 jatkuneen homouden syrjintäideologian loppumista. Siinä on osaksi ollut myös homouden psykiatrisen sairausleiman lähde.

Yksi pahamaineisimpia psykoanalyytikkoja, Irving Bieber, aloitti uransa olemalla mukana prosessissa, jossa homoiksi paljastuneet miehet erotettiin USA:n asevoimista ns. blue discharge -papereilla. Tämä johti moniin sosiaalisiin ongelmiin. Monet homoleimalla asevoimista potkut saaneet miehet eivät enää pystyneet palaamaan kotiseudulleen pelätessään joutuvansa häpeän kohteiksi.

Toisaalta tällaisessa prosessissa oli myös sen siemen, että suurten kutsuntakeskusten ympäristöön (New York, San Francisco) alkoi kehittyä vilkas maanalainen gay-erillisyhteisö. Siellä homomiehet joutuivat tekemisiin toistensa kanssa ja järjestäytyminen alkoi vähitellen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_discharge