Lula da Silva jättää virkansa allekirjoittamalla homomyönteisen asetuksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian eroava presidentti Lula da Silva allekirjoitti joulukuun alkupuolella asetuksen, jonka perusteella homojen lesket saavat eläkkeen. Leskien ei siten enää tarvitse ryhtyä oikeudellisiin toimiin sosiaaliturvansa takaamiseksi.

Brasilian eroava presidentti Luiz Ignacio Lula da Silva allekirjoitti joulukuun 10 päivänä asetuksen, jonka turvin homoseksuaaliset henkilöt saavat eläkkeen heidän kumppaninsa kuoltua. Tämän oikeuden on tähän asti saanut vain oikeusteitse.

Liittovaltion virallisessa lehdessä julkaistun asetuksen mukaan määräys annettiin Brasilian siviilioikeuden ja perustuslain perusteella. Ne takaavat kansalaisille hyvinvoinnin ilman minkäänlaista syrjintää. Tähän asti samaa sukupuolta olevat henkilöt saivat sosiaaliturvan takaamat oikeudet ainoastaan tuomioistuimen antaman myönteisen päätöksen kautta ja pitkien prosessien jälkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vaikka Brasiliassa on ehdotettu parisuhdelakia ja samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja, niin tällaista lainsäädäntöä ei ole saatu aikaan, osaksi katolisen ja protestanttisen kirkon voimakkaan painostuksen takia.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!