Saksassa liittohallitus ottaa kantaa verenvuovutuskieltoon

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006

Saksassa vasemmistopuolue Linke teki hallitukselle kyselyn homojen verenluvoutuskiellosta. Hallituksen vastaus tuli tiistaina. Homot eivät ole erityinen ryhmä, jolta verenluovutus olisi kielletty. Todellisuudessa heidän verensä ei kuitenkaan ole haluttua.

Saksan Bundesärztekammer (vastannee Lääkäriliittoa) on heinäkuussa uusinut ohjeet verenluovutuksesta, ja niissä ei mainita homoseksuaalisuutta. Mutta siellä mainitaan ihmiset, joilla on seksuaalisen käyttyäytymisen vuoksi muuta väestöä suurempi riski veren kautta leviäviin infektiosairauksiin. Miehet, joilla on seksiä miesten kanssa, kuuluvat ryhmnään, jolla on muuta väestöä korkeampi infektioriski. Se on selkeästi todettu tutkittaessa uusia HIV-diagnooseja. Luovutettu veri testataan, mutta HIV-infektio ei näy heti. Sen takia tosiasiallisesti seksuaalisesti aktiiviset homot ovat edelleen riskiryhmänä verenluovutuksessa.

Robert-Koch-instituutin asiantuntijaryhmä valmistelee parhaillaan kyselylomaketta, jolla paremmin löydetään riskikäyttäytyminen. Saksan AIDS-Hilfe, sikäläinen tukikeskus on jo pitkään vaatinut, että homot yleisesti eivät ole riskiryhmä, vaan ne, joilla on riskikäyttäytymistä. Elämässä voi olla vaiheita, jolloin ihminen kuuluu riskikäyttäytyjien ryhmään ja vaiheita, jolloin hän ei kuulu riskikäytäytyjiin. Monilla heteroillakin on elämässä vaiheita, jolloin he harrastavat riskikäyttäytymistä.

http://www.bundestag.de/presse/hib/2010_12/2010_395/07.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!