BBC tutki: Englannin islamilaisissa koulukirjoissa vaaditaan homoille kuolemaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Maanantaina Englannissa tv:n ajankohtaisohjelma Panorama selvitteli, millaisia koulukirjoja käytetään Englannissa islamilaisissa kouluissa. Ainakin 5 000 oppilasta iältään 6-18 vuotta saa oppia näistä kirjoista. Seksi miesten kesken ansaitsee kirjojen mukaan kuoleman. Teloittaminen voi tapahtua kivittämällä homot, polttamalla tai jyrkänteeltä alas työntämällä.

Muitakin rangaistusmentelmiä kuvataan perusteellisesti. Varkaan kädet katkaistaan varkaudesta. Toisella kerralla jalat hakataan irti. Kuvat valaisevat kuvausta.

Kirjoissa on selkeästi antisemitismiä. Sionistit pyrkivät kirjojen mukaan maailmanvaltaukseen. Kirjat ovat peräisin Saudi-Arabiasta, mutta Saudi-Arabian hallitus sanoo, ettei heillä ole mitään yhteyksiä Englannin islamilaisiin kouluihin. Kuitenkin BBC sai haltuunsa kirjoja Länsi-Lontoosta rakennuksesta, joka kuuluu saudihallitukselle.

Konservatiivinen opetusministeri Michael Cove sanoi, että kirjojen sisältö on ehdottomasti sopimatonta. Englantilaisissa kouluissa ei saa opettaa antisemitismiä. Valtio aikoo nyt tarkastaa islamilaisia kouluja. Tähän asti niitä ei ole tarkastettu, koska ne opettavat vähemmän kuin 12 tuntia viikossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!