Seurakuntavaalit 2010: Homoliikkeen keulakuva seurakuntaneuvostoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Mister Gay Finland, Kenneth Liukkonen, oli ehdokkaana Turussa Åbo svenska församlingenin seurakuntaneuvostoon. Hän on ollut syksyn homokeskusteluissa uuden homoliikeen keulakuvana, kertoo HBL. "Olen saanut vain positiivista palautetta. Täällä Åbo Akademissa monet ovat tulleet sanomaan, että äänestävät minua".

Homokeskustelun jälkeen väki alkoi erota kirkosta. Sitä Liukkonen ei olisi halunnut. Hänen mukaansa kirkkoa pitää modernisoida sisältä päin. Puoluepolitiikka ei hänen mukaansa kuulu kirkkoon. Hän oli vuosina 2004 ja 2008 ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon ja hän on toiminut eduskunnassa avustajan tehtävissä. Hän tähtää eduskuntavaaleihin, mutta ei vielä vuonna 2011. Ensin ammatti. Hän opiskelee Turussa oikeustiedettä.

Liukkosella on mielikuva siitä, miten hän voi vaikuttaa seurakunnassa: "On tietenkin hallintoasioita, mutta voi vaikuttaa myös silloin, kun valitaan uusia ihmisiä kirkon virkoihin. Ja tulevaisuudessa voi myös vaikuttaa siihen, keitä valitaan seuraavaan kirkolliskokoukseen"

http://www.hbl.fi/text/inrikes/2010/11/15/w54581.php

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Hiukan pidän erikoisena tämän jutun otsikointia. Seurasinkin linkkiä Twitteristä nähdäkseni kuka pääsi seurakuntaneuvostoon. Täytyy sanoa, että jos "liikkeen keulakuva" olisi pitänyt nimetä, Liukkonen ei olisi tullut mieleenikään mahdollisena nimenä - kuuluu paremminkin "turhin julkkis" -kategoriaan.
Ilmaisu on Hufvudstadsbladetista suoraan. Minua kiinnosti, mikä on "uusi homoliike".

Kommenttia muokattu: 16.11.2010 klo 19:01