Saksan parlamentin raportti: Egyptissä vakavia ihmisoikeusloukkauksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Saksan parlamentin 8-henkinen parlamentaarikkoryhmä kävi Egyptissä tutustumassa ihmisoikeustilanteeseen. Viranomaisista vain uskontoministeri suostui keskustelemaan ryhmän kanssa. Muut viranomaiset kieltäytyivät. Ryhmä tapasi kansalaisjärjestöjen, uskonnollisten yhdyskuntien ja kansallisen ihmisoikeusneuvoston jäsneiä. Raportti tuli eilen, ja siinä annetaan hyvin synkkä kuva Egyptin ihmisoikeuksista.

Saksalaisdelegaatio havaitsi turvallisuusvoimien ja halllituksen taholta vaikeita ihmisoikeusloukkauksia. "Vihollisten" vainoaminen on lisääntynyt ja poliittisia vapauksia on rajoitettu. Opposition jäseniä pidätetään mielivaltaisesti ja pahoinpidellään. Hallitus ei mitenkään puutu mielivaltaisiin kiinniottoihin. Poliisioperaatiot toimivat pelotteena. Hallitusta kritisoivat bloggaajat ja journalistit joutuvat voimakkaan painostuksen alle. Monia on pidetty vuosikausia pidätettyinä.

Uskonnonvapautta on rajoitettu. Erityisesti bahai-uskonnon harjoittajat ovat vainottuja. Massiivisella mediakampanjalla heistä on tehty henkipattoja. Heiltä on kielletty uskonnon harjoittaminen. Lapset eivät saa syntymätodistuksia ja henkilötodistuksia on ollut vaikea saada. He eivät pääse sosiaaliapujen eikä koulutuksen piiriin. Muslimit eivät voi kääntyä kristityiksi, ja mahdolliseen kääntymykseen liittyy suuria vaaroja.

Kristittyjä kopteja ei suorastaan vainota, mutta syrjitään. Heidän on vaikea saada lupia kirkkojen rakentamiseen. Työelämässä heitä syrjitään, eikä ole mahdollista päästä uralla eteenpäin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoseksuaalit ovat suuri tabu Egyptissä. Erityisesti poliisi jahtaa köyhiä homoja. Heitä vastaan käytetään poliisin houkutuslintuja ja seurauksena on useiden kuukausien vankilatuomioita. Päällekarkaus- ja painostustilanteissa homot ovat täysin suojattomia.

Pressemitteilung vom 05.11.2010 Deutscher Bundestag

*****

Viime aikoina on puhuttu, että Egyptistä on tullut entistä suositumpi matkakohde eurooppalaisten matkailijoiden joukossa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!