Seta luopuu Z-lehdestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Toimitus Ranneliike ry

Seta luopuu Z-lehden kustantamisesta. Asiasta päätti Seta ry:n edustajakokous Helsingissä lauantaina 2.12.. Loppuviikosta kerrottiin, että lehden henkilöstö olisi tekemässä ostotarjouksen lehdestä ja perustamassa kustannusosakeyhtiön. Projektiin etsitään nyt yhteistyökumppaneita.

Z-lehteä on kehitetty määrätietoisesti viime vuosina laajasti yleisöä kiinnostavaksi erikoisaikakausilehdeksi. Tulokset ovat olleet rohkaisevia, mutta ponnisteluista huolimatta järjestö ei ole onnistunut kääntämään tappiollista lehteä voitolliseksi.

Kustantamisesta päätettiin luopua tilanteessa, jossa järjestön omat resurssit on käytetty loppuun ja lehdelle ei ole löytynyt uutta kustantajaa. Järjestön julkaisemana lehden viimeinen numero ilmestyy tammikuussa 2007.

Kolmekymmentäkaksi vuotta ilmestyneellä Z-lehdellä on ollut suuri rooli Suomessa tapahtuneessa yhteiskunnallisessa murroksessa, jonka seurauksena seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuluvien ihmisten asema ja oikeudet ovat kohentuneet. Lehti on antanut marginalisoidulle ja syrjitylle ihmisryhmän kasvot ja edistänyt yhteiskunnallista keskustelua. Lehdellä on ollut myös suuri yhteisöllinen merkitys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille ja heidän läheisilleen.

Z-lehdestä luopuminen jättää suuren aukon suomalaiseen journalismin kenttään. Lehteä jäävät kaipaamaan tuhannet lukijat, lukuisat ilmoittajat ja lehden tekoon osallistuneet tekijät.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seta toivoo, että järjestön päätös lehden kustantamisesta luopumisesta luo tilaa muille toimijoille.

- www.seta.fi
- www.z-lehti.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!