Ugandassa uhataan homoja ja lesboja edelleen kuolemalla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Ugandan hallituspuolueen kansanedustaja David Bahati ei luovuta. Hän sanoo puolustavansa lakiehdotustaan elämänsä loppuun saakka. Lakiehdotuksessa normaalista homoseksuaalisuudesta saa 14 vuotta vankeutta. Toistuvasta homoseksuaalisuudesta ja nuorten ja vammaisten kanssa homoseksuaalisuuden harjoittamisesta tulisi kuolema, mieluiten hirttämällä.

Bahati oli CNN:n haastattelussa. Tässä on lesboparin tilanteesta.

http://cnn.com/video/?/video/world/2010/10/27/mckenzie.uganda.gay.fear.cnn


Kehitysapu harkintaan?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Eurooppalaiset ja pohjoisamerikkalaiset maat ovat protestoineet Ugandan mielialaa ja uhkaavat leikata kehitysapua. Maa on rutiköyhä. Ugandan viime viikkojen outtaamiset ovat kauhistuttaneet. Lokakuun alussa Rolling Stone -lehti (ei sama kuin amerikkalainen musiikkilehti) julkaisi "huippu-homojen" nimet ja kuvat. Päällä oli teksti: Hirttäkää heidät. Outattujen joukossa on monia aivan tavallisia pienten kylien asukkaita. Lehti oli kerännyt heidän kuviaan mm. Facebookista.

Ugandalaiset homoaktivistit kertovat, että on tullut julki yhä enemmän hyökkäyksiä homojen kimppuun. BBC kertoi naisesta, joka kivitettiin outtaamisen jälkeen. Monet häädetään kodeistaan ja monet myös menettävät työpaikkansa. Valtio ei puolusta heitä, joten he ovat vapaata riistaa.

1 kommenttia

YLE:n uutisten mukaan Ugandan korkein oikeus on kieltänyt homoja outannutta Rolling Stone -kohulehteä listaamasta homojen henkilötietoja. Kielto on voimassa 23. marraskuuta asti. Silloin oikeus antaa asiasta lopullisen päätöksen.

Homous on Ugandassa rikos, josta voi saada 14 vuoden vankilatuomion. Lehden edustajan mukaan listauksilla avustetaan poliisia homojen löytämisessä. Nimilistojen julkaisu on johtanut lukuisiin väkivallantekoihin paljastettuja homoja kohtaan.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/oikeus_kielsi_homojen_henkilotietojen_julkaisun_ugandassa_2109958.html