Mikael Jungner asettuu väkevästi homoparien puolelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Espoon seurakuntien ESSE-lehdessä Mikael Jungner sivaltaa kolmunissaan vanhoillisia uskonnollisia piirejä varsin kovasanaisesti.

Lehden sivulla 2, pääkirjoituksen vieressä, Mikael Jungner laukoo suoraan vanhoillisia päin taulua.

- Vanhoilliset piirit lyövät eri tavalla ajattelevia tavalla, joka mykistää.

- Minä ymmärrän vanhoillisten huolen. Maailma muuttuu nopeasti ja monella on vaikeuksia pysyä mukana. ... Kyse ei ole homoliitoista, vaan maailman muutoksen pysäyttämisestä.

- Minä ymmärrän myös samaan sukupuoleen rakastuneiden epätoivon. Millä oikeudella ulkopuoliset leimaavat rakkauden vääräksi tai vähempiarvoiseksi...

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolumninsa lopuksi Jungner täräyttää:
- Voi myös kysyä, mistä saa voimansa se korskea röyhkeys, jolla kiilusilmäisimmät julkeavat opettaa meille muille, mitä mieltä Jumala tästäkin asiasta sitten lopulta on.

************

Lehden pääkirjoitus puhuu tarpeesta pitää erilaiset ihmiset yhdessä kirkossa. Simo Repo, lehden päätoimittaja ihmettelee sitä suvaitsemattomuuden määrää, joka tuli esille tv-keskustelussa ja vielä sitäkin paljaampana moderoimattomissa nettikeskusteluissa.

Molemmat edellä mainitut kirjoitukset ovat kiinnostavia ja viisasta puhetta.

ESSE-lehden nro 42, 21.10.2010 näköispainos (5MB)

3 kommenttia

Suosittelen muistamaan Jungnerin tekstiä luettaessa sen seikan, että piakkoin edessä ovat eduskuntavaalit. ;-)
Tämä ei tainnut kuitenkaan herättää keskustelua demareiden Pietarin risteilyllä?

Vasemmiston kannatus Suomessa on ollut 5 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin muissa vastaavissa maissa.

Jos demarit pääsevät eroon siitä verkkosukkia pitävästä kipusiskosta, joka oli aikaansa edellä ollut Lad Y Gagan provosointityylin matkija, niin kannatus saattaa lähteä nousuun, kun demareista löytyy edes yksi tyyppi, joka ei ole kuoliaaksi ikävystyttävän harmaa.

Kimmo Sasia varmaan vituttaa suunnattomasti, miten pahasti potkujen antaminen Jungnerille meni pieleen. Kokkarit lähtevät perinteisesti siitä, että he voivat tehdä ihan mitä tahansa, eivätkä koskaan joudu kostotoimien kohteeksi.

Eerola ei tainnut ehtiä minkään puolueen listoille?