Z-lehti juhli 32-vuotista taivaltaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Z-lehti juhlisti 32-vuotista taivaltaan Helsingin Ravintola dtm:ssä perjantaina 12. tammikuuta. Ennen vuodenvaihdetta SETA ry:n hallituksen tekemä päätös vetäytyä lehden kustantamisesta antoi tilaisuudelle leiman myös nykymuotoisen järjestövetoisen Z-lehden lopettajaisina.

Z-lehden päätoimittaja Sari Virtanen kertoi, että lehden toimintaa pyritään jatkamaan etsimällä yhteistyökumppaneita, jotka ovat valmiita sijoittamaan varoja kustannusosakeyhtiön perustamiseen. SETA ry:n puolelta onnittelut vuosista ja kiitokset tehdystä työstä kävi esittämässä varapuheenjohtaja Tanja Lehtoranta.

Paikalla oli myös esittäytymässä lähemmäs parikymmenpäinen joukko kevään eduskuntavaalien ehdokkaita. Osa oli sateenkaariväkeä itse ja osa muuten vaan tasa-arvon kannattajia.

Alkuillasta järjestäjälle ilmoittautuneet ehdokkaat mm. kisailivat tietokilpailussa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvissä asioissa. Ainoastaan muutama sai täydet pisteet - muilla kotiläksyt olivat jääneet enemmän tai vähemmän tekemättä. Ehdokkaat pääsivät myös lyhyesti kertomaan omasta "vaaliohjelmastaan". Aika monet keskittyivät yleisluontoiseen maailmanparantamiseen, ja käsinkosketeltavat kotimaan asiat jäivät hieman hämärän peittoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viihteellisestä ja kultturellimmasta puolesta vastasivat Merja Larivaara ja Helsingin gaykuoro Out n' Loud. Myös "Ullavan Cowboyt", eli maatalon isäntäpari Simo ja Jyrki olivat paikalla. Heistä nähtiin viime vuonna dokumentti YLE TV2:ssa. Nyt dokumentti on päätynyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle, Ruotsin ja Tanskan televisioihin. Tilaisuuden juonsi Mikko Silvennoinen.

- www.z-lehti.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!