Setan jäsenjärjestöt saavat uusia jäseniä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Ajankohtaisen kakkosen homoillasta alkanut kohu on tuonut Setan jäsenjärjestöihin runsaasti uusia jäseniä. Yksistään Helsingin seudun Setaan on liittynyt sadan verran uusia ihmisiä, kertoo Helsingin Sanomat.

Kaikkiaan Setan eri jäsenjärjestöihin on liittynyt parisen sataa uutta jäsentä. Setan vs. pääsihteeri Tanja Lehtoranta pitää uusia jäseniä "jonkinlaisena luottamuksen osoituksena", mutta toteaa Helsingin Sanomissa samalla, että kyseessä ei ole kilpailu kristillisdemokraattien kanssa siitä, kumpi saa enemmän uusia jäseniä.

Edellinen ryntäys Setan jäsenjärjestöjen jäseniksi oli viime heinäkuussa, sen jälkeen kun Helsinki Pride -kulkuetta vastaan oli tehty kaasuisku. Silloin yksistään Helsingin seudun Setaan liittyi useita satoja ihmisiä.

Kristillisdemokraattinen puolue raportoi myös, että puolueeseen on hakeutunut runsaasti uusia jäseniä. KD:n jäseniksi liittyvien arvellaan tukevan puolueen puheenjohtaja Päivi Räsäsen torjuvia käsityksiä homoseksuaalisuudesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sen sijaan Suomen evankelis-luterilainen kirkko on menettänyt runsaasti jäseniä. Eroaallon syyksi arvellaan kyseisessä ohjelmassa esitettyjä vanhoillisia uskonnollis-pohjaisia käsityksiä homoseksuaalisuudesta, joista kirkko ei sanoutunut selkeästi irti.

HS: Setaan poikkeuksellisen paljon uusia jäseniä homokeskustelun jälkeen
www.heseta.fi
www.seta.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!