Rikokset homoja vastaan kasvussa Brasiliassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilialainen homoryhmä Grupo Gay de Bahía kertoo, että homoihin, lesboihin, transsukupuolisiin ja biseksuaaleihin (LGBT) kohdistuvien murhien määrä on jatkanut kasvuaan.

Murhien uhriksi joutuneiden LGBT-ihmisten lukumäärä on jatkanut kasvuaan Brasiliassa. Grupo Gay de Bahían tietojen mukaan vuonna 2009 tapauksia oli 198, eli 11 enemmän kuin edellisenä vuotena ja 76 enemmän kuin vuonna 2007. Vuosien 1980 ja 2009 välillä tapahtui 3196 murhaa eli sata vuodessa.

Grupo Gay de Bahían puheenjohatjan Marcelo Cerqueiran mukaan ”Homofobia on valitettavasti sellainen brasililalaisen yhteiskunnan kulttuuripiirre, joka pakottaa homot kaappiin. LGBT-ihmisiä murhataan raa'alla tavalla ja yleensä niin, että kasvot jäävät muodottomiksi.”

Grupo Gay de Bahían aktivisti Luiz Mott vakuuttaa myös murhien määrän lisääntyvän. Aikaisemmin tapahtui murha joka kolmas päivä; nyt niitä tapahuu joka toinen päivä. Missään ei murhata niin paljon homoja kuin Brasiliassa. Viime vuonna Meksikossa esimekiksi murhattin "vain" 36 homoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

LGTB-ihmisille vihamielisimmät osavaltio ovat Bahía, Paraná, San Pablo, Pernambuco, Minas Gerais ja Alagoas.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!