Matkatoimistot karttavat homoystävällisten kohteiden markkinointia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Homoystävällisten matkakohteiden markkinointi on vähäistä Suomen suurimmilla matkatoimistoilla. Lomaoppaissa ja nettipalveluissa on huonosti tietoa homoystävällisistä hotellivaihtoehdoista.

Aiheen otti esiin STT.

Esimerkiksi Aurinkomatkat eivät käytä gay friendly hotelleja ensinkään. Finnmatkoilla on käytössä yksi homoystävällinen hotelli, jota ei kuitenkaan mainita lomaoppaassa. Matkatoimiston nettisivulla asia kerrotaan. Kaleva Travelilla ja Tjäreborgilla ei niinikään ole suosituksia homoystävällisistä kohteista. Tjäreborg järjesti kuitenkin viime keväänä matkan Pride Maspalomasiin.

Joissain matkatoimistoissa selvitetään pyynnöstä sopivia vaihtoehtoja sateenkaareville-matkailijoille.

Virallisena perusteluna homoystävällisyydestä vaikenemiselle on, ettei ihmisiä haluta lokeroida seksuaalisen suuntautumisen mukaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Monille erityisryhmille kuitenkin markkinoidaan erikseen kohteita, esimerkiksi perheille.

Homoystävällisyys?

Suomessa on viime aikoina keskusteltu jonkin verran siitä, että homot ja lesbot tarvitsevat omia "gay friendly" –palveluita. Esimerkiksi läntisessä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on jo hyvin tavallista, että homo- ja lesboturisteja varten on omia oppaita ja netin palvelusivustoja.

Homoystävällisistä palveluista tiedottaminen auttaa homoasiakasta löytämään palvelun, jossa ymmärretään ottaa asiallisesti huomioon asiakkaan erityistoiveet. On esimerkiksi yhä yleistä, että hotellivirkailija varaa hetero-oletuksensa pohjalta kahdelle samaa sukupuolta olevalle huoneen, jossa on kaksi erillistä vuodetta.

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto loi taannoin gay friendly -kriteeristön, jonka pohjalta ylläpidetään rekisteriä toimijoista, jotka ovat valmiita aktiivisesti tarjoamaan palveluitaan myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville matkailijoille ja ottamaan heidät vastaan siten, että he voivat olla omia itsejään.

Gayfriendly tarpeen hetero-oletusten takia
Fenixissä keskusteltiin Gay Friendly Helsingistä
Sateenkaariystävällisten palveluiden opas
HS: Matkatoimistot eivät markkinoi kohteitaan homoystävällisinä

1 kommenttia

Tämän vuotista Inglesin matkaa varatessamme, meinasi menna kahvit väärään kurkkuun, kun aiemmin käyttämäämme hotellia Finmatkat mainosti gay-parien suosittelemaksi. Tosin sen olimme jo huomanneet aiemmin.
Hienoa Finnmatkoilta.

Toista oli takavuosina, kun muistaakseni Tjäreborgin kohdekansiossa varoiteltiin Jumbon olevan täynnä poikabaareja. Jätin palautteeseen kommentin, seuraavalla kerralla olivat muutaneet teksit...