USA: Piispa Eddie Longin toimista tulee julki lisää epäilyttäviä seikkoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • JuhaniV
  • 8

25.9.2010

Megakirkon piispa Eddie Longin toimia on tullut lisää julkisuuteen. Ne eivät tunnu olevan ainakaan hänen tulevaisuudelleen edullisia. CBS News julkaisee uutisen, johon liittyvässä kuvasarjassa on mukana muutama ei niin kirkollinen kylpyhuonekuva.
http://www.cbsnews.com/8301-504083_162-20017430-504083.html

Uutistoimisto AP kertoo piispa Eddie Longin nuorisoakatemiasta nimeltä LongFellows Youth Academy. Sen ohjelmiin kuului mm. teinien opastaminen heidän "matkallaan maskuliinisuuteen". Osallistujien tuli kantaa lompakossaan korttia, joka muistutti siitä miksi oli tärkeää pidättäytyä seksistä.

Piispa Longin väitetään käyttäneen nuorisoakatemiaansa keinona päästä lähituntumaan nuorten miesten kanssa. Kantajien asianajaja: "Siitä [nuorisoakatemiasta] tuli paikka, jossa piispa saattoi perehtyä nuorten miesten intiimeihin yksityiskohtiin." Uutisoinnista voi päätellä, että nuorisoakatemia oli joko kokonaan tai pääosin tarkoitettu nuorille miehille, eikä naisille.

Piispa Longin ilmoitusta puheestaan seurakunnalleen sunnuntain jumalanpalveluksessa ei ole ainakaan vielä peruttu. (JV: Näin kaukaa katsoen vaikeneminen tässä tilanteessa voisi olla viisautta.)

23.9.2010
Megakirkon piispa Eddie Long on nyt uutistornadon silmässä. Hän on peruuttanut täksi päiväksi aiotun lehdistötilaisuuden, sekä erään tv-esiintymisen ja aikoo ottaa asian esille ensi sunnuntaina seurakuntansa edessä.

Pastori Ted Haggard, entinen megakirkon johtaja oli aikoinaan kristillisen äärioikeiston supertähti. Vuonna 2006 miesprostituoitu paljasti Haggardin kaksoiselämän ja myös sen että Haggard oli käyttänyt huumeita. Nyt Haggard on lähtenyt puolustamaan Eddie Longia. Hän totesi, että Longia tulee nyt kuunnella kunnolla. Häntä ei pidä tuomita syylliseksi ennen kuin oikeus on päättänyt asiasta.

23.9.2010
Kolmas nuori mies on nostanut kanteen Eddie Longia vastaan. Piispa kieltää asianajajansa välityksellä esitetyt väitteet. Hän väittää puolestaan kahdella ensimmäisellä miehellä olevan rikostaustan. Uutisissa kerrotaan kahden kantajan olleen hyväksikäyttötilanteissa suojaikärajan ylittäneitä, 17- ja 18-vuotiaita. Miesten asianajaja arvelee lisää vastaavia tapauksia tulevan julkisuuteen kun kanteesta leviää tieto. Epätavallista tilanteessa on myös se, että kantajat (nyt 20 ja 21 vuotta) ovat tulleet julkisuuteen omilla nimillään.

Ex-Gay Watch - EGW, homojen "parantajia" seuraava verkkosivusto on julkaissut kirjoituksen, jossa mennään kanteen yksityiskohtiin. Piispan "seremoniaan" kuuluivat seksuaalinen hieronta ja "oraalinen sodomia", joka oli Longin mukaan osa miesten henkistä kehittymistä. Pastori aloitti suhteen "seremonialla", jossa lahjoitettiin koruja ja pastori Longista tuli tämän kautta nuorten miesten "henkinen isä". Toimintaan kuului kalliita ulkomaanmatkoja, julkkiksien tapaamisia ja muuta vastaavaa.

Longin kirkossa on myös ex-gay-ohjelma nimeltä “Out of the Wilderness” (Pois erämaasta), joka on tarkoitettu niille, jotka toivovat parantumista ja vapautumista homoudestaan Jumalan sanan avulla.

Ex-Gay Watch toteaa, että jos esitetyt syytteet pitävät paikkansa, tämä ei ole ensimmäinen kerta kun äänekäs kristillinen homovihaaja paljastuu itse homoksi, joka julkisuudessa toimii homoja vastaan, mutta yksityisesti toteuttaa halujaan. Nämä syytteet eivät pidä sisällään yksin homoseksuaalista toimintaa ja tekopyhyyttä, vaan myös aseman ja vallan hyväksikäyttöä nuorten miesten saamiseksi seksuaaliseen toimintaan mukaan. Tuollainen on EGW:n mukaan erityisen halveksittavaa.

Piispa Eddie Long on ilmoittanut pitävänsä torstaina (23.9.2010) aiheesta lehdistötilaisuuden.

Tämä piispa Longin perustama New Birth Missionary Baptist Church on vaikutusvaltainen mustien kirkko. Piispa Long kaveerasi aikoinaan myös silloisen presidentti Bushin kanssa.

22.9.2010
Baptisti-megakirkon piispa Eddie L. Long on saanut kutsun oikeuteen kahdelta nuorelta mieheltä. He väittävät piispan käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen. Kahdessa kanteessa hänen väitetään korkeaa asemaansa hyväksi käyttäen keränneen ympärilleen nuoria miehiä, joita hän olisi sitten käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen. Piispan asianajaja kiistää kanteiden väitteet.

Longin väitettiin myös syyllistyneen vuonna 2005 hyväntekeväisyyteen tarkoitettujen varojen mittavasta väärinkäytöstä.

Atlantan esikaupungissa sijaitsevassa Baptistikirkossa on peräti 33 000 jäsentä. Piispa Long on tullut tunnetuksi äärimäisen vihamielisestä suhtautumisestaan homoseksuaalisuuteen. Hänellä on vaimo ja neljä lasta.

N Y T -uutinen piispa Longin saamista oikeuskanteista
Wikipediassa piispa Longista englanniksi

8 kommenttia

Tämän tuoreen tapahtuman "käsikirjoitus" muistuttaa paljolti muutaman vuoden sisällä julki tulleita, homoja äänekkäästi vihaavien pappien paljastumisia kaappihomoiksi.

Varmaa on se, että vaikka piispa saisikin kanteet kaadettua juridisilla tempuilla, vakava epäilys hänen toimiensa todellisista tarkoitusperistä jää elämään. Siitä seuraa, että hänet koetaan "spitaaliseksi", johon tehdään mahdollisimman pitkä välimatka. Traaginen isku tapahtumasta on niille tuhansille hänen seurakuntansa jäsenille, joista monet ovat kokeneet hänet Jumalasta seuraavaksi.
Outo tapaus. Periaatteessa mä uskon, et noi kirkon pedofiliatapaukset on ollu totta; nissähän suurin osa on ollu pikkulapsii. Tässä tapauksessa herää kuitenkin epäilys, et koko juttu ois huijaista. Miten muka 17-18-vuotiasta voi käyttää hyväks (jos ei nyt tyrmäystippoi käytä)? Tietenkin ton ikäsen "seurustelu" tms. 17-18-vuotiaan kanssa on myös sairasta.

Tää tapaus on ihan yhtä outo ku Hesarissa uutisoitu tapaus, jossa työhaastattelija pahoinpiteli alastomii miespuolisii just täysikäseks tulleita työnhakijoita.

Voihan se piispa olla pervo nuorten hyväkskäyttäjä, mut outo tapaus tää on kuitenkin...