Kalifornia: Schwarzeneggerin ja Brownin ei tarvitse valittaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 6

9.9.2010 Kalifornian Korkein oikeus: Schwarzeneggerin ja Brownin ei tarvitse valittaa


Nyt on myös Kalifornian Korkein oikeus päättänyt, että kuvernöörillä ja oikeusministerillä ei ole velvollisuutta puolustaa Propositon 8:aa valitusmenettelyn aikana. Konservatiivinen ryhmä Pacific Justice Institute oli sitä vaatinut.

Nyt odotellaan valitustuomioistuimen käsittelyä joulukuun alussa. Samaan aikaan muodostuu kysymyksen ympärille uusia rintamalinjoja. Tuomioistuin torjui konseravatiiviryhmän vaatimuksen ja nyt keskiviikkona Korkein oikeus oli samalla kannalla.

Schwarzenegger ja Brown näkevät asian näin: Kuvernöörillä on tässä, kuten kaikilla muillakin osapuolilla oikeustapauksissa, oikeus itse päättää, tekeekö valituksen. Jerry Brownin toimisto ilmoitti, että Brown piti Walkerin päätöstä oikeana, joten hänellä ei ole velvollisuutta valittaa päätöksestä. Brownilla on kyllä velvollisuus edustaa valtiota, mutta hän on tehnyt valan USAn perustuslain kunnioittamisesta. Hänen ei tarvitse puolustaa lakia, jota hän pitää perustuslain vastaisena.

Homoliittojen vastustajille on muodostunut ongelmaksi se, että he eivät ole osapuolia tässä riita-asiassa. Riidan osapuolet olivat Perry ja Schwarzenegger. Valitustuomioistuin (meillä: hovioikeus) joutuu päättämään, voivatko asiassa tehdä valituksen tahot, jotka ovat "ulkopuolisia".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lisää mm. tässä

http://www.metroweekly.com/poliglot/2010/09/ca-ags-office-prop-8-appeal-wo.html


3.9. 2010 Konservatiiviryhmä epäonnistui

Ryhmä nimeltä Pacific Justice Institute yritti pakottaa kuvernööri Schwarzeneggerin ja oikeusministeri (attorney general, AG) Jerry Brownin hakemaan muutosta Walker-tuomioon. Yritys epäonnistui. Ryhmän vetäjä, losangelesilainen saarnaaja Joshua Beckley toimitti alkuviikosta Sacramentoon vetoomustuomioistuimelle vaatimuksen, jonka ydinsisältönä oli, että oikeusasiamies Jerry Brown on pakotettava toimimaan Walkerin päätöstä vastaan. Peruste löytyi laista "Government Code Section 12512", jossa sanotaan, että oikeusministerin on puolustettava valtiota oikeusriidoissa.

Taustana oli, että riidan osapuolet Perry v. Schwarzenegger eivät valita tuomiosta, jolloin myöskään sivullinen ryhmä, Prop8:n kannattajat, eivät voi puolustaa oikeuksiaan.

Pacific Justice Instituten vaatimus oli heikolla pohjalla. Sellaisesta ei ennestään ollut ennakkotapausta ja siinä olisi puututtu vallanjakoon.

http://www.towleroad.com/2010/08/conservative-group-sues-to-force-schwarzenegger-and-brown-to-defend-prop-8.html

6 kommenttia

Hienoa että Ranneliike elvyttää jo unholaan painuneen fingelskan! Maalta Amerikkaan muuttaneet siirtolaiset kompuroivat uuden kotimaansa kielen ja kulttuurin kanssa luoden mielestään sopivia suomelta kuulostavia sanoja. Muutama esimerkki: mayor=majuri, logger=lokari, jazz=jässi jne. Attorney Generalille olisi yhtä osuva käännös lakimies-kenraali kuin oikeusasiamies!
Jos arvon Roskakuski ymmärtäisi ihan tätä perussuomeakin, hän olisi ehkä havainnut tällä sivulla olevan tekstin "Lähetä asia- ja kirjoitusvirheistä viesti henkilökohtaisesti kirjoittajalle". Mutta oma tapansa päteä itse kullakin...