Kajaanissa kiista samaa sukupuolta olevien parien rukoushetkistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Rukoushetket samaa sukupuolta oleville pariskunnille ovat hermostuttaneet Kajaanin kirkkovaltuuston varajäsenen laatimaan kantelun kirkkohallitukselle. Asiasta kertoi YLE Kainuu.

Kajaanin luterilaisen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti kesäkuussa järjestää rukoushetkiä samaa sukupuolta oleville pareille kesäkuun alussa sen jälkeen, kun samaa sukupuolta oleva pariskunta oli pyytänyt rukoushetkeä seurakunnan tiloissa. Kirkkoherra Lauri Oikarinen vei asian kirkkoneuvoston ratkaistavaksi, joka päätyikin rukoushetkien kannalle äänin 8 - 2, yhden äänestäessä tyhjää.

Kajaanin kirkkovaltuuston varajäsen Maija Laakso on kertoo Ilta-Sanomissa kimpaantuneensa uutisesta rukoushetkestä. Hänen mielestään tällaiset tilaisuudet eivät sovi kirkkojärjestykseemme. Hänen mukaansa "Raamatussa on selkeästi kielletty kaikki homoseksuaalisuus. Ei tämmöiseen saa olla myötävaikuttamassa kukaan".

Kantelussa halutaan myös selvitystä, tekikö piispa Wille Riekkinen virkavirheen suositellessaan muille seurakunnille Kajaanin esimerkkiä.

Kantelu on tarkoitus jättää ensi viikolla. Nyt Laakso on saanut kerättyä kanteluun vajaat sata nimeä.

YLE: Homoparien rukoushetkistä kantelu
Homoparien rukoushetkistä kantelu - ´Raamatussa on kielletty kaikki homoseksuaalisuus´
Aiempi uutinen: Rekisteröityneet homoparit voivat saada Kajaanin kirkoissa suhteelleen siunauksen

1 kommenttia

Jostain syystä luulen ettei ensimmäinen allekirjoittaja taida olla minkään suuren poliittisen ajattelusuunnan edustaja? Mutta silloinkin riittänee, että pystyy populismilla vetoamaan sen kokoiseen äänestäjäkuntaan, että menee kirkkovaltuuston vaaleissa seuraavallakin kerralla läpi. Sopivasti provosoimalla.