Viron opetusministerin lausunnot pöyristyttävät ulkomaita myöten

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


Viron sivistys- ja opetusministeri Tonis Lukas kertoi torstaina hallituksen tiedotustilaisuudessa. että lehtitietojen mukaan Hollannissa on koulun oppikirjoissa alettu propagoida homoavioliittoja. Lukasin mukaan sellaista ei Viroon tule. Taustana on uutinen, jossa Spiegel-lehti kertoi hollantilaisista oppikirjasuuunnitelmista. Koulukirjoihin tulee kuvauksia homoavioliitoista aivan yhtä itsestäänselvyytenä kuin heteroperheistä.
11.8.2010 http://www.postimees.ee/?id=298422


Opetusminsisteri Lukas esitti rankkaa kritiikkiä Hollannin suunnitelmista. Hänen mukaansa Viro ei tarvitse sellaista sukupuuttoon johtavaa homopropagandaa. Viron sosiaalidemokraattinen nuorisoliitto Juso esitti epäluottamuslauseen Lukasia vastaan. Gerd Tarand Jusosta sanoi, että hän häpeää ahdasmielistä ja suvaitsematonta opetus- ja kulttuuriministeriä. Homojärjestö Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing vaatii kurinpitotoimia Lukasia vastaan.

Itävaltalaisen lehden uutinen Lukasin lausunnoista:
http://derstandard.at/1281829196668/Empoerung-ueber-Aeusserung-des-Bildungsministers-zu-Homosexuellen-Ehe

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Tuo noin, aika erikoinen lausunto. Ehkä Viro nyt ei ole aivan sukupuuton partaalla eikä väkiluku nyt tuolla koulukirjalla romahda. Jos romahtaisi, niin eiköhän kehittyviin maihin olisi kehitysavun muodossa toimitettu koulukirjoja, joissa vanhan kaavan mukaisesta avioliitosta ei puhuttaisi sanaakaan.

Nimimerkki 'Seitsemän miljardia koossa - katsotaanko paljonko planeetta kestää'
  • 2 / 2
  • Dudesicle
  • 17.8.2010, 18.04
Ei kysymyksessä ole se, että ministeri huolehtisi sukupuutosta eikä ministerillä ole myöskään kristallipalloa, josta näkee tuleeko Viroon sukupuolineutraali avioliittolaki vai ei.
Ministeri vain halusi kerätä poliittista tukea ahdasmielisiltä junteilta. Näin poliitikot ovat tehneet maailman sivu.