Kotimaa: Piispa Wille Riekkinen valmis vihkimään homoparit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kuopion piispa Wille Riekkinen olisi valmis vihkimään samaa sukupuolta olevat parit, mikäli Suomen avioliittolaki muutetaan sukupuolineutraaliksi. Riekkinen sanoo Kotimaa-lehdessä, että kirkon pitää myös säilyttää vihkioikeutensa, jos eduskunta säätää sukupuolineutraalin avioliittolain. Hänen mukaansa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen pitäisi olla papeille tuolloin vapaaehtoista.

Avioliiton muuttaminen sukupuolineutraaliksi on herättänyt paljon keskustelua sekä kirkon piirissä että maallisemmissa yhteyksissä. Helsingin piispa Eero Huovinen sanoo kannanotossaan, että kirkon pitäisi miettiä vihkioikeudestaan luopumista mikäli sukupuolineutraali avioliitto hyväksytään Suomessa. Myös kansanedustaja ja KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis luopuisi kirkon vihkimisoikeudesta, mikäli laki hyväksyttäisiin.

Kansan keskuudessa sukupuolineutraalia avioliittoa kannattaa suurin osa, mutta kirkossa tapahtuvaa vihkimistä noin kolmasosa. Sukupuolineutraalin avioliiton vastustajia on vajaa kolmannes ja kirkkovihkimisen vastustajia noin kolmannes.

Piispainkokouksen sihteeri Jari Jolkkonen kertoi Kotimaa-lehdessä 15.7.2010, että "helmikuun piispainkokouksessa yksikään piispa ei kannattanut sukupuolineutraalia avioliittolakia". Hänen mielestään "sekä Raamatun ilmoitus että luonnollinen moraalilaki puoltavat yhden miehen ja yhden naisen avioliittoa", eikä hänen tiedossaan ole, että mikään ryhmä kirkossa ajaisi sukupuolineutraalia avioliittoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuopion piispa Wille Riekkinen nimitettiin 17.5.2009 homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi.

www.kotimaa.fi
Kaleva: Kotimaa: Piispa Riekkinen valmis vihkimään homoparit

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!