Tampereella tapahtumien viikonloppu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Tampereella tapahtui 22.7. - 25.7. paljon sateenkaariteemaista. Etenkin lauantaina tekemisen ja menemisen suhteen oli suorastaan runsaudenpulaa. Silloin Tampere Pride Queer Culture Event Finland -menojen ohella erilaista koettavaa riittää paitsi molemmissa kaupungin homobaareissa Mixeissä ja Blue Oyster Barissa, ja myös YO-talolla, jossa Tampereen Seta järjestää perinteiset Leimarit. Lauantaina päivällä oli lisäksi mielenosoitus ja "Sateenkaarikulkueeksi" nimetty epävirallinen pride-kulkue.

Tampere Pride Queer Culture Event Finland 2010 käynnistyi torstaina 22. heinäkuuta. Nelipäiväinen - torstaista sunnuntaihin kestävä - tapahtuma sisälsi runsaasti kulttuuripitoista ohjelmaa ja bileitä.

Tampere Pride Queer Culture Event Finland 2010 -tapahtuman ajan joka päivä YO-talolla oli aamupäivästä illansuuhun avoinna "Laila-Annikin Kulttuurikahvila", jonka yhteydessä oli myös ohjelmatarjontaa.

Torstai

Iltapäivän ohjelmassa oli pirkanmaalaisille palvelu- ja matkailupalvelutuottajille suunnattu Queer-matkailuseminaari ja Tiia Aarnipuun Sinivalkoisin höyhenin -kirjan julkistustilaisuus. Illan viihdettä tarjosi Night of the Finest Drag! -gaalashow ja Improvisaatioryhmä Harhaliike. Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta ja ekumeeninen Magdaleena-ryhmä järjestivät tuomiokirkossa sateenkaarihartauden.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mixeissä oli torstain vakio "Happy With Gay".

Sinivalkoisin höyhenin -kirjasta lisää artikkelissa Sinivalkoisissa höyhenissä - suomalaisen dragin historiaa.

Perjantai

"Palatsilta palatsille" -kävelykierroksella tutustuttiin Tampereen historiassa merkittävässä roolissa olevaan Finlaysonin alueeseen ja Pikkupalatsiin. Perjantaina nähtiin myös kahden näytöksen verran helsinkiläisen Teatteri Toivon teatteriesitystä "Seksiä & Propagandaa". Illan ohjelmassa olivat "Gay Friendly illallisristeily" sekä YO-talon "Guapo y Caliente" ja "Rock'n Chicks".

Homo- ja bi-miesten hiv-pikatestaukseen pääsi iltapäivällä parin tunnin ajan ilman ajanvarausta

Blue Oyster Bar järjesti Euroviisu-teemapäivän.

Mixeissä puolestaan oli tarjolla konemusiikkia otsikolla Harder.fi vs. Battle Royale.

Lauantai

Eteläpuistoon suunniteltu "Tori"-tapahtuma oli siirretty sateisen sääennusteen vuoksi YO-talolle. Koko iltapäivän kestävässä tapahtumassa esittäytyvät useat erilaiset yhdistykset, järjestöt ja palvelut. Esiintymässä oli laulaja Essi Hellsten ja drag-artisti Linnea von Kattendam. Lauantainakin ollaan vesillä sekä homoystävällisen lounas- että illallisristeilyn merkeissä. Iltapäivällä YO-talolla esiintyi homokuoro Out 'n Loud ja samaisessa paikassa nähtiin toiset kaksi "Seksiä & Propagandaa" -näytöksistä. Illan Tampere Pride "24/7" -bileissä Pakkahuoneella esiintyi Eric "Manboy" Saade.

Päivällä järjestettiin myös kaksi kulkuetta, vaikka niitä ei minkään "virallinen taho" järjestänytkään. Sää suosi molempia; aurinkoista ja kohtuullisen lämmintä.

Tullikamarilta 12.30 aikoihin startanneeeessa mielenosoituksessa otettiin kantaa syrjintää, rasismia ja transvihamielisyyttä vastaan. Mielenosoituksen lähtöpaikalle kokoontui muutama kymmenen ihmistä ja kulkue suuntasi Itsenäisyydenkatua ja Hämeenkatua myöten, Laukontorin kautta epävirallisen pride-kulkueen lähtöpaikalle Satamakadulle, johon mielenosoitusväki liittyi.
Satamakatu 10:n edestä starttasi noin klo 13.30 - ehkä vähän karnevaalihenkisempi, mutta kuitenkin kantaaottava - epävirallinen pride-kulkue, Sateenkaarikulkue. Osanottajia oli useampi sata. Kulkue eteni Laukontorin kautta Keskustorin sivuitse Hämeenkadulle ja jatkoi kohti Hämeenpuistoa. Huomionarvoista on se että paikalla on runsaasti valtamediaa, mm. YLE ja MTV3. Myös julkkiksia pongattiin kulkueesta.

» Tampereella lauantaina kaksi kulkuetta (haastatteluja, äänikuvia ja muutama valokuva)

YO-talolla Tampereen Seta järjesti perinteiset "Leimarit".

Blue Oyster Barissa laulettiin aamusta alkaen karaokea ja iltayhdeksältä pistettiin pystyyn "Lauantaitanssit".

Mixeissä pukeuduttiin kumiin ja PVC:hen, otsikolla "Shining Ball - Fetish Club". Järjestelystä vastasi Shining Sexy Section / kulttuuriyhdistys Rsyke ry. Ohjelmassa oli "Queen Latexia and her Shiny Court - Lateksia ja PVC:tä Heavenly Circuksen tapaan tarjoiltuna". Päivällä oli Latex-workshop.

Sunnuntai

Myös sunnuntaina oli lounasristeily. Iltapäivän ohjelmassa oli kykyjen etsintää otsikolla "Night of the Finest Talent".

Blue Oyster Barissa päätetään pitkää viikonloppua "ohjelmallisissa Tampere Pride -päättäjäisissä" yöhön asti.

Muualla verkossa:
www.tamperepride.fi
www.blueoysterbar.fi
www.mixei.com
www.treseta.fi/bileet/leimarit

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!