Argentinassa vastustetaan homoavioliittolakia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Homoavioliittolain ollessa lainsäädäntökäsittelyssä, lain vastustajat ovat aktivoituneet. Toukokuun lopulla roomalaiskatolinen ja evankeliset kirkot järjestivät laajan mielenosoituksen. Tälle lauantaille on tulossa vastaava Buenos Airesiin. Kirkkojen edustajat painottavat avioliittoa miehen ja naisen väliseksi liitoksi, eikä kahden samaa sukupuolta olevan henkilön väliseksi.

Lakialoite meni läpi senaatin alemmassa kamarissa. Senaatin pääkäsittelyyn lakialoitteen odotetaan tulevan heinäkuun puolivälissä. Siellä kannattajien ja vastustajien lukumäärä on nyt tasan. 17 senaattoria ei ole ilmaissut kantaansa. Argentiinan presidentti Christina Fernandez de Kirchner on ilmoittanut, että jos senaattorit lain hyväksyvät, hän sen allekirjoittaa. Laki takaisi samaa sukupuolta oleville pareille täydet avioliiton oikeudet ja velvollisuudet ulkoista adoptiota myöten.

Tähän mennessä viisi samaa sukupuolta olevaa paria on viime joulukuusta lähtien avioitunut Argentiinassa. 60 paria on nyt jättänyt oikeudelle vaatimuksen avioliiton sallimisesta.

Lähde: On Top Magazine

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!