Tallinnan lähellä oleva Viimsin kunta jatkaa taistelua lesboparin perheen kunnallisista tuista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Viime syksynä alkanut oikeustaistelu naisparin perheeltä evätyistä kunnallisista tuista on saanut jatkoa.

Viimsin kunta vei lesboparin tukiasian ylempään oikeusasteeseen. Tänään tuli päätös ja Viimsin kunta hävisi. Lesboparille on maksettava tukea. Lesbopari muodostaa perheen. Oikeudenkäyntikulut, yli 30 000 kroonia (noin 2 000 euroa) meni myös Viimsin kunnan maksettavaksi.

Viimsin kunta aikoo valittaa vielä korkeimpaan oikeusasteeseen.

Naisparin edustaja toteaa olevansa oikeuden päätökseen tyytyväinen. Viimsin kunnan päätösten hän katsoo olevan suoraa syrjintää, minkä ei pitäisi olla mahdollista enää maassa, joka on ollut Euroopan unionin jäsenenä jo viimeiset kuusi vuotta.

Viime vuonna kunta ei aikonut jatkaa oikeustaistelua hävittyään alemmassa oikeusasteessa. Toisin kuitenkin lopulta päätettiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lainaus alkuperäisestä uutisesta Ranneliikkeessä lokakuussa 2009:
Postimies-lehti uutisoi kunnan päätöksestä, jossa kahden naisen ja kolmen lapsen perheeltä evättiin taloudellinen tuki. Kunta myöntää ilmaiset ruokailut ja joukkoliikennepalvelut kolmen ja useamman lapsen perheille. Naispari anoi tätä tukea.

Viimsin kunnan johtaja ilmoitti, että kunta voi itse päättää kenelle se tukea maksaa ja kenelle ei maksa. Kunta päätti, ettei naisparin perhe täytä perheen määritelmää ja hylkäsi tukihakemuksen.

Uutinen oikeustaistelun jatkosta Postimiehessä
Ranneliikkeen uutinen lokakuulta 2009

1 kommenttia

Nyt vaikuttaa siltä, että Viroon halutaan korkein mahdollinen oikeuden kannanotto perheen määritelmästä. Oletan, että nyt tämä naisparin ja Viimsin kunnan riita onkin haluttu nostaa valtakunnan tason asiaksi. Taustalla voi olla vaikuttamassa homojen oikeuksien rajoittamiseen ja estämiseen tähtääviä tahoja.