Boy Georgen mennyt vuosi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 9

Boy George on 80-luvun ikoni. Hän oli mukana englantilaisessa Big Brotherissa, kunnes vankeustuomio toi lopun esiintymiselle. Mennyt vuosi ei ollut kovin hohdokas. Hän oli sitonut rattopojan ja sai 15 kuukautta vankeutta. Vankilassa hän joutui istumaan 4 kuukautta. Nyt Boy George on 49-vuotias. 1980-luvulla hän nousi kuuluisuuteen mm. kappaleellaan Do You Really Want To Hurt Me? Myös räikeä ulkonäkö herätti huomiota. Hänet tekevät kuolemattomiksi vahvat, reggae-tyyppiset rytmit ja soul-elementit. Pop-taivaalla hän on pesunkestävä klassikko. Äänestä hänet tuntee, samoin makeupista ja ylellisestä esiintymisestä.

Top ten -hittejä on ollut. Esim. «Karma Chameleon». Tuli myös huumesyytös albumista "Sold", mutta siitä alkoi sooloura. Melankoliasta ja kaipauksesta huolimatta «Everything I Own» pääsi listojen kärkeen. Boy George oli monipuolinen. Hänellä on ollut mainetta DJ:nä ja filmialalla. Hän perusti myös muotimerkin B-Rude (suunnittelijaystävien kanssa). Sillä oli menestystä New Yorkissa ja viime vuonna myös Lontoossa muotiviikoilla. Sekä miehet että naiset löytävät siitä merkistä provokatiivisen asukokonaisuuden.

34-vuotiaana tuli omaelämäkerta «Take It Like A Man». Lapsuus oli täynnä kriisejä, ja nuoruus kului Lontoon esikaupunkialueeella. Oli myös ero ystävästä ja huumeita. Homoseksuaalisuuttaan hän ei koskaan salannut, mutta ei sitä ole mainostettukaan.


Vähän elämäkertaa


Boy george syntyi 14. kesäkuuta 1961 Lontoossa ja hän sai nimen George Alan O´Dowd. Hänellä oli neljä veljeä ja yksi sisar. Isä oli äkkipikainen, ja Boy George sanoi saaneensa sen ominaisuuden isältään. Vihanpuuskassa koko huone saattoi muuttaa muotoaan, mutta rauha tuli yhtä nopeasti. Boy George olisi halunnut olla tyttö. Hän pihisti äitinsä parfyymejä ja vaatekappaleita, myös alusvaatteita. Kun ensimmäiset partakarvat ilmaantuivat leukaan, hän sulkeutui huoneeseensa päiväkausiksi ja ulisi itkua.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

14-vuotiaana hän halusi irtautua 1970-luvun tyypillisestä muodista: suorista housuista ja muusta sen ajan pakollisesta. Oltiin vielä kesälomalla. Kun hän palasi kouluun ja oli aivan eri tavalla, avantgardistisesti pukeutunut, hän hämmensi koulun niin, että sai joksikin aikaa pakkolomaa koulusta. Myöhemmin Lontoon homoskene oli ainoa, jossa hän tunsi voivansa toteuttaa omaa luovuuttaan. Monet sielläkin nauroivat ja tirskuivat ja pitivät häntä kahelina. Boy George toimi valokuvamallina. Hänen tyylitajunsa tunnustettiin, kun Royal Shakespeare Company kutsui hänet suunnittelemaan asuja punk-teatteriesitykseen.

Laulajan ensiaskeleet hän teki vuonna 1980, aluksi taustalaulajana. Feminiininen poika ylisuuressa vilttihatussa. Se oli show-esitys BowWowWow. Taiteilijanimenä oli Luutnantti Lush. Hän ei kuitenkaan tyytynyt sivurooliin, vaan jätti sen projektin. Levyfirma tarjosi soolo-sopimusta, mutta sekään ei oikein hänen tulevaisuuden haaveisiinsa sopinut. Hän perusti oman bändin Sex Gang Childeren. Siitä myöhemmin muodostui 1981 uusi kokoonpano Culture Club.

Lokakuussa 1981 esiinnyttiin ensi kertaa yleisölle. Vähä vähältä päästiin ylöspäin. 1982 oltiin kuukausitolkulla kärjessä maailmalla kappaleella Do You really want to hurt me. Boy Georgen ulkonäkö tuli puheenaiheeksi showmaailmassa. Sitten alettiin puhua myös hänen seksuaalisuudestaan. Miten managerit ja maailma siihen suhtautuisivat.

Oli monia pettyneitä tyttöjä, jotka Boy George oli työntänyt sivuun. Tytöt syyttivät häntä valehtelijaksi. Sittten alettiin puhua biseksualaisuudesta. Jo vuonna 1978 Boy George oli tutustunut vaaleaan poikaan Peter Robinsoniin. Tämä käytti meikkejä kuin Marilyn Monroe ja oli omaksunut Marilynin etunimen. He kulkivat jatkuvasti yhdessä, ja Marilyn myönsi olevansa homo.

Kaikki muuttuu. 1980-luvun alkupuolella Boy George rakastui rumpaliinsa Jon Mossiin. He olivat jatkuvasti yhdessä. Vuonna 1985 Boy George tunnusti: Nukumme myös yhdessä. Culture Club -bändissä syntyi monenlaista mustasukkaisuutta. Lyömäsoittaja makaa ryhmän johtajan kanssa. Musiikki menestyi, mutta kulissien takana oli ristiriitaa. Culture Club hajosi. Uskottiin, että myös Boy George on mennyttä miestä maailmanmaineestaan.

Boy George oli tullut kaapista, mutta nyt seurasi hankalia aikoja: alkoholia ja huumeita. Paino laski. Elokuussa 1986 kuoli hänen makuuhuoneessaan muusikkoystävä ja rakastaja Michael Rudetski (26v). Syy: liikaa heroiinia. Michaelin vanhemmat nostivat miljoonasyytteen Boy Georgea vastaan. Väitettiin, että hän oli osasyyllisenä kuolemaan. Jo aikaisemmin Boy George oli ollut syytteessä huumeiden hallussapidosta. Joulukuun 20. päivänä 1986 hän joutui taas vankilaan. Häent oli otetttu kiinni kahden kaverinsa kanssa,. kun hän lähti bileistä Camdenin kaupunginosasta. Takuita vastaan hän pääsi kuitenkin vapaaksi. Kaksi päivää myöhemmin Marc Golding kuoli metadonimyrkytykseen. Hän oli Boy Georgen läheisimpiä ystäviä.

Myös Boy George käytti metadonia ja vierotus ei onnistunut. Lehdistö seurasi hänen kohtaloaan. Odotettiin Jimmy Hendricksin tapauksen toistumista. Ensin homo, sitten huumeriippuvainen. Hän oli vasta 25-vuotias. Hän taisteli ja voitti. Hän pääsi jälleen ylös ja kärkeen.

9 kommenttia

"Odotettiin Jimmy Hendricksin tapauksen toistumista. Ensin homo, sitten huumeriippuvainen. Hän oli vasta 25-vuotias. Hän taisteli ja voitti. Hän pääsi jälleen ylös ja kärkeen."

Oliko Hendrick myös homo kuten annetaan ymmärtää?
Hän ei ollut ilmeisesti homo. Huonosti kirjoitettu. Jimmy Hendricks tunnetaan siitä, että hän valehteli olevansa homo ja sitten vapautettiin armeijasta.